r
Nosalty Logó

Egyszerű Otthoni Maki Sushi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
asia.express
Egyszerű Otthoni Maki Sushi
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    359 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1808 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    890 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    8050 micro
  • β-crypt
    1078 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 1929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként mérjük ki a szükséges sushi rizs mennyiséget, majd hideg vízzel addig mossuk át, amíg a víz zavarossága meg nem szűnik. Ez a tapasztalatok alapján legalább 8-10 vízcserét igényel.
  2. Ezt követően tegyük a rizst egy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje, majd fedjük le a fazekat és lassú tűzön forraljuk fel. Miután a rizs felforrt, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni negyed órát.
  3. Egy tálban alaposan keverjük össze a rizsecetet a cukorral és a sóval. Ezt négy egyenlő részletben kell a meleg rizshez hozzáadni. Először adjuk hozzá a kikevert adag negyedét és jó alaposan keverjük össze a rizzsel.
  4. Ezt ismételjük meg még három alkalommal, míg el nem fogy a rizsecet. A cukorral és a sóval kikevert rizsecet segítségével a rizsszemek jobban összetapadnak és könnyen formázhatók. Végül kanalazzuk át a kész rizst egy tányérra vagy tálba és várjuk meg, míg kihűl.
  5. Következő lépésként vegyük elő a megmosott uborkát, a paprikát és az avokádót. A zöldségeket vágjuk hosszában vékony szeletekre, lehetőleg a nori lapunk hosszával megegyezőre.
  6. Ezt követően vegyük elő a friss lazacot és ha szükséges, szálkátlanítsuk. A friss lazacot egy éles késsel szeleteljük fél centiméteres vastagságra. (ha szükséges, a bőrét távolítsuk el) (Profi tipp: elővigyázatosságból javasolt a lazacot a sushi készítés előtt 6-8 órán keresztül a fagyasztóban tárolni, ugyanis a hidegtől biztosan elpusztul minden rajta található kórokozó.)
  7. Az alapanyagok előkészítése után következik a sushi összeállítása. Vegyük elő és terítsük ki a bambusztekercset, majd helyezzük el rajta a nori algalapot.
  8. A nori lap egészén egyenletesen terítsük szét a rizst, azonban arra figyeljünk, hogy hagyjunk 2-2 cm helyet a lap tetején és alján. Ez fogja összetapasztani a tekercset, a feltekerést követően. (Profi tipp: a rizs szétterítése előtt nedvesítsük be a kezünket, így nem fog rátapadni a rizs.)
  9. Először helyezzük a rizsre a lazacfilét egy sávban, majd tetszés szerint tegyük rá az uborkát, az avokádót vagy a paprikát csíkozva. Ha befejeztük a zöldségek elrendezését, kezdjük el lassan és óvatosan alulról feltekerni a sushit a bambuszlap segítségével.
  10. Tekerés közben helyezzünk enyhe nyomást a bambusztekercsre és figyeljünk rá, hogy a szélek is szorosan illeszkedjenek. Amikor feltekertük, továbbra is enyhe nyomást helyezve a sushi rúdra, hengergessük egy kicsit ide-oda a bambuszlap ölelésében, hogy a sushi tekercs jól összetapadjon.
  11. Ezt követően óvatosan távolítsuk el a bambusztekercset, majd pár percig hagyjuk állni a rudakat. Vegyünk elő egy éles kést és nedvesítsük meg a pengéjét, majd vágjuk a sushi rudakat egyenlő szeletekre. (Profi tipp: a késsel kerüljük a fűrészelő vágást, szeljünk egyenesen lefele, hogy a legjobb eredményt kapjuk.)
  12. Utolsó lépésként vegyük elő a sushi gyömbért és a szójaszószt, majd tegyük külön tálkákba a tálaláshoz. A wasabi krémből egy teáskanálnyit tegyünk a kész sushi mellé. Amennyiben wasabi port használunk, úgy adjunk hozzá egy kevés vizet és egy tálkában keverjük gyurmaállagú masszává tálalás előtt.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1667
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű Otthoni Maki Sushi
asia.express 1 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...