r
Nosalty Logó

Egyszerű kávés-diós torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Elaichi
Egyszerű kávés-diós torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Torta

Krém

411
Kalória
6.7g
Fehérje
27.3g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
14.8g
Víz
75.9g
Koleszterin
940.9mg
Rost
15.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Torta

Krém

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Torta

Krém

Összesen 3299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Torta

Krém

Összesen 408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    249.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 408 kcal

Elkészítés

Torta

  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba, majd keverjük el benne a sütőport.
  2. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a kávét és a tojást, majd egy perc alatt keverjük krémes-habosra egy kézi vagy álló mixer segítségével.
  3. Ezután óvatosan keverjük hozzá kézzel a darált diót.
  4. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  5. Vajazzunk ki két darab 18 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki az aljukat sütőpapírral, majd oszlassuk el bennük egyenlő arányban a tésztát. Egyengessük el szépen a tetejüket, majd tegyük őket az előmelegített sütőbe, középső rácsállásra. Süssük kb. 20-25 percig, míg a tészta aranybarna színű nem lesz, és enyhe nyomásra rugalmasan vissza nem ugrik. Rácsra borítva hagyjuk őket kihűlni.
  6. Ha nincs két 18 centis tortakarikánk, akkor sem kell elkeserednünk, ez esetben két részletben süssük készre a tésztát. Ha az első szelet kisült, borítsuk rácsra, tisztítsuk meg, majd vajazzuk ki ismét a tortakarikát, és süssük meg benne a tészta másik felét is.

Krém

  1. Míg a tésztánk sül, készítsük el hozzá a kávés krémet. Ehhez keverjük el a mascarponét a feloldott instant kávéval, a cukorral és a tejjel. (Használhatunk kristálycukrot is, ekkor ezt a kávéval együtt is feloldhatjuk forró vízben, és úgy adjuk a krémhez.) Keverjük jól el, míg egyneművé és szépen kenhetővé válik.
  2. Ha a tésztalapok kisültek, hagyjuk őket egy rácson teljesen kihűlni (kb. fél óra), majd kenjük meg az egyiket a krém felével. Borítsuk rá a másik tésztalapot, majd kenjük meg a krém másik felével. Késsel vagy kanállal mintázzuk "hullámosra" a torta tetejét, majd díszítsük 8 szép darab féldióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Édesszájú férjemnek szerettem volna valami finom, kávés süteményt készíteni, mert az a kedvence. Delia Smith-nél találtam ezt a receptet, nagyon egyszerűen elkészíthető, főleg, ha van két darab 18 cm-es tortakarikánk. (Ha nincs, az se baj, de ha van, úgy gyorsabban elkészülünk a tortával.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!