r
Nosalty Logó

Egyszerű karamellás pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde90
Egyszerű karamellás pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6269 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    319.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5317 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1824 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1818 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.8 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2825 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 6269 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a 2 tojás és a 2 dl tejfölt, majd robotgéppel összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tortaformába vagy tepsibe öntjük.
  2. Tűpróbáig sütjük, kb fél óra.
  3. A krémhez a pudingot felfőzzük fél liter tejben, majd kihűtjük. De kevergessük meg gyakran, nehogy bebőrösödjön! A margarin habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
  4. A piskótát 2 lapra vágjuk, majd a 2 közé kenjük a krémet.
  5. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt rácsurgatjuk a felső lapra.
  6. Tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 10732
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Ajánló

Ez a torta fél adag, ugyanis csak 18 cm-es tortaformába készült. A piskóta receptjét még évekkel ezelőtt találtam, annyi kivétellel, hogy ott 2 ek. kakaópor ír a karamellás pudingpor helyett. A kakaós piskótát csak ajánlani tudom, nagyon finom és könnyű. Már kb. 15x elkészítettem, többféle krémes sütihez ezt használom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tünde90 6 recept

Barátnőm 22. születésnapjára készítettem. Igazi meglepetés volt, ugyanis Kecskemétről Szegedre, a kolinkba vittem el vonattal (bőrönd is volt nálam!).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...