Egyszerű káposztás tészta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2574
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 890.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 98.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7122.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 1153 mg
-
Nátrium 4825 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 787 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 611 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1529 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
2574
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
163
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk vagy felszeleteljük. Egy nagyobb tálba helyezve alaposan megsózzuk, és hagyjuk pihenni minimum 15 percet, hogy levet eresszen.
- Alapos kinyomkodás után olajat hevítünk, és alacsony lángon, lefedve 30 percet pároljuk a káposztát. Nagyobb lángon kevesebb idő is elég neki, akkor azonban sűrűbben kevergessük.
- A megpárolódott káposztához adjuk hozzá a cukrot, és karamellizáljuk aranybarnára 5-10 perc alatt.
- A tésztát bő, sós vízben főzzük ki a csomagolás utasításai szerint.
- A friss tésztához adjuk hozzá a káposztát, és keverjük el jól. Ha túlságosan összeragad a tészta, vagy nehéz az egészet elkeverni, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővízéből.
- Az elkészült tésztát borsozzuk meg jó alaposan!
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 70
- 7 napos nézettség: 500
- Össznézettség: 3295
- Feltöltés dátuma: 2024. június 27.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
103 recept
A káposztás tésztát mindenki saját ízlésére szabva szereti, fogyasztják főételként, köretként, vagy akár desszertként is. Van aki jó sok káposztával, alaposan megborsozva eszi, a cukorról pedig hallani sem akar. Pedig nagyon jól áll a lassan párolt káposztának, ha a végén cukorral karamellizálják! Próbáljátok ki így, hátha okozhat még meglepetést valakinek ez az örök klasszikus!