r
Nosalty Logó

Egyszerű gesztenyés torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluci
Egyszerű gesztenyés torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

619
Kalória
7.3g
Fehérje
56.7g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
34.9g
Víz
120.3g
Koleszterin
554.2mg
Rost
16.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 3713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 3713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 4 tojásos kakaós piskótalapot készítünk: A 4 tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral. A kakaót elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásos masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és gyengéd mozdulatokkal a masszánkba forgatjuk.
  2. A tésztánkat 24 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.

A gesztenyés krémhez

  1. A gesztenyepürét kikeverjük a puha margarinnal. (Én nem adtam plusz cukrot a krémhez, mert a gesztenyemasszát elég édesnek találtam, de aki szeretné, megédesítheti még egy kicsit.)
  2. A piskótalapunkat kenjük meg vékonyan lekvárral, hogy a krém jobban a tésztához tapadjon. Majd a kikevert krémet egyszerűen rákenjük a kihűlt piskótalapunkra. (Én ezt a lusta megoldást választottam, de aki szeretné, ketté is vághatja a tortalapot, és a két lap közé kenheti a krémet. )

A vaníliás krémhez

  1. A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel. Miután kihűlt, kikeverjük a puha margarinnal. Beborítjuk vele a tortánkat.

A díszítéshez

  1. A maradék vaníliás krémet nyomózsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortát. A "vaníliás csókocskák" közé 1-1 szem meggyet tettem, amely nálam házi meggypálinkából megmaradt meggy volt, de lehet befőttből is. A torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A szomszéd nénink 83. születésnapja alkalmából kedveskedtünk neki egy kis finomsággal. Valami egyszerűt, de nagyszerűt szerettem volna sütni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!