Egyszerű gesztenyés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
7g rétesliszt24 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
19 kcal
A vaníliás krémhez
A díszítéshez
-
3g étcsokoládé18 kcal
-
60g meggybefőtt43 kcal
Összesen
619
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
40g rétesliszt146 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
A vaníliás krémhez
A díszítéshez
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
360g meggybefőtt259 kcal
Összesen
3713
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
13.9g tojás17 kcal
-
2.5g rétesliszt9 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
15.8g gesztenyemassza28 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
-
2.5g lekvár/ dzsem7 kcal
A vaníliás krémhez
-
18.9g tej11 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
A díszítéshez
-
1.3g étcsokoládé7 kcal
-
22.7g meggybefőtt16 kcal
Összesen
235
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
619
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 235.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 722 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1589.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 494 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.2 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 209.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1530 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 987 micro
Összesen
3713
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
4 csapott ek rétesliszt
-
4 ek cukor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
A gesztenyés krémhez
-
250 g gesztenyemassza
-
125 g margarin
-
2 ek lekvár/ dzsem
A vaníliás krémhez
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
125 g margarin
A díszítéshez
-
20 g étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Egy 4 tojásos kakaós piskótalapot készítünk: A 4 tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral. A kakaót elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásos masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és gyengéd mozdulatokkal a masszánkba forgatjuk.
- A tésztánkat 24 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
A gesztenyés krémhez
- A gesztenyepürét kikeverjük a puha margarinnal. (Én nem adtam plusz cukrot a krémhez, mert a gesztenyemasszát elég édesnek találtam, de aki szeretné, megédesítheti még egy kicsit.)
- A piskótalapunkat kenjük meg vékonyan lekvárral, hogy a krém jobban a tésztához tapadjon. Majd a kikevert krémet egyszerűen rákenjük a kihűlt piskótalapunkra. (Én ezt a lusta megoldást választottam, de aki szeretné, ketté is vághatja a tortalapot, és a két lap közé kenheti a krémet. )
A vaníliás krémhez
- A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel. Miután kihűlt, kikeverjük a puha margarinnal. Beborítjuk vele a tortánkat.
A díszítéshez
- A maradék vaníliás krémet nyomózsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortát. A "vaníliás csókocskák" közé 1-1 szem meggyet tettem, amely nálam házi meggypálinkából megmaradt meggy volt, de lehet befőttből is. A torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 63815
- Feltöltés dátuma: 2015. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluci
6 recept
A szomszéd nénink 83. születésnapja alkalmából kedveskedtünk neki egy kis finomsággal. Valami egyszerűt, de nagyszerűt szerettem volna sütni.