r
Nosalty Logó

Egyszerű gesztenyés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluci
Egyszerű gesztenyés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 3713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 3713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 4 tojásos kakaós piskótalapot készítünk: A 4 tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral. A kakaót elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásos masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és gyengéd mozdulatokkal a masszánkba forgatjuk.
  2. A tésztánkat 24 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.

A gesztenyés krémhez

  1. A gesztenyepürét kikeverjük a puha margarinnal. (Én nem adtam plusz cukrot a krémhez, mert a gesztenyemasszát elég édesnek találtam, de aki szeretné, megédesítheti még egy kicsit.)
  2. A piskótalapunkat kenjük meg vékonyan lekvárral, hogy a krém jobban a tésztához tapadjon. Majd a kikevert krémet egyszerűen rákenjük a kihűlt piskótalapunkra. (Én ezt a lusta megoldást választottam, de aki szeretné, ketté is vághatja a tortalapot, és a két lap közé kenheti a krémet. )

A vaníliás krémhez

  1. A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel. Miután kihűlt, kikeverjük a puha margarinnal. Beborítjuk vele a tortánkat.

A díszítéshez

  1. A maradék vaníliás krémet nyomózsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortát. A "vaníliás csókocskák" közé 1-1 szem meggyet tettem, amely nálam házi meggypálinkából megmaradt meggy volt, de lehet befőttből is. A torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 63815
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szomszéd nénink 83. születésnapja alkalmából kedveskedtünk neki egy kis finomsággal. Valami egyszerűt, de nagyszerűt szerettem volna sütni.

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...