r
Nosalty Logó

Egyszerű csirkés pite zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egyszerű csirkés pite zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2091 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3001 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2267.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4596 micro
Összesen 2091 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    600 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, és ételízesítős vízben megfőzzük. A husikat kihalásszuk a léből, és apróra felvágjuk, de a lét nem öntjük ki, még szükség lesz rá!
  2. A margarint megolvasztjuk egy nagyobb lábosban, és rádobjuk az apróra kockázott répát, cukkinit, hagymát. 6-8 perc alatt megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. Amint felcsap a fokhagyma illata, megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük, és a csirke alapléből 500 ml-rel felöntjük. Amint összesűrűsödik (2-4 perc), levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a főtt csirkét, borsozzuk, ha kell, utána sózunk. Alaposan összekeverjük.
  4. Egy tepsibe töltjük az egészet, és a tetejét beborítjuk a leveles tésztával úgy, hogy a szélét kicsit visszahajtjuk. Beszúrkodjuk a tésztát egy villával, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9700
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Ajánló

Készíthetjük vajas pitetésztából is a tetejét, variálhatjuk a zöldségeket, vagy akár teljesen el is hagyhatjuk a húst. Laktató egytálétel angolszász módra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az amerikai vagy angol piték egyszerű és olcsó ételeknek számítanak, persze mindent fel lehet tunningolni, de minek, ha egyszerűen is finom? Ezt a pitét eredetileg pot pie-nak hívják, és abban különbözik társaitól, hogy csak a tetejére kerül tészta, így én sok zöldséggel szeretem csinálni, hogy ne csak húst együnk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...