r
Nosalty Logó

Egyszerű bagel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hajnal Stefi
Egyszerű bagel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 349 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 2780 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 78 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 349 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8905.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    6418 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2922.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 2780 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 78 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kézzel vagy gépben. Egy ruganyos, de azért nehezen gyúrható fehér tésztát kell kapjunk. Miután összeállt, szépen letakarjuk, és 60 percet kelesztjük.
  2. Ha szépen megkelt, kivesszük, kicsit átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 8 kis részből egyenletes gombócokat sodrunk, majd letakarjuk őket, és 15 percet még pihentetjük. Nem tovább, mert túlságosan megkel, és nem fog sikerülni a főzés.
  4. Ha eltelt a 15 perc, kialakítjuk a bageleket. Minden bucit kb. 20-25 centis rúddá sodrunk, majd egy mozdulattal hurkot képezünk, és összenyomjuk a két véget. Ha nem tapad oda, kicsit meg lehet vizezni a tésztát.

A főzővízhez

  1. Eközben egy nagy serpenyőben vagy lábasban vizet forralunk, a cukorral. Nem kell, hogy forrjon, csak gyöngyözzön a víz.
  2. A kész bagelkarikákat óvatosan a gyöngyöző vízbe eresztjük. A lábas méretétől függ, hogy mennyit, de ne legyenek nagyon zsúfoltan. Mindkét oldalán 30 mp-ig főzzük, majd kis csepegtetés után mehetnek egyből a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A tetejére

  1. A tepsiben megkenjük őket egy darab felvert tojással, majd jó bőven megszórjuk a kívánt magokkal.
  2. Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 30063
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 08.

Ajánló

Egy full extrás reggelihez, vagy délutáni uzsonnának ajánlom, de a nap bármely szakában lehet belőle isteni szendvicset készíteni.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek

Receptjellemzők

Egyszerű bagel
Hajnal Stefi 15 recept

Tele van vele az internet, istenítik és csodálják, de mégis mit tudhat egy lyukas zsemle? A bagel, a tésztáját tekintve, nem extra. Ami igazán egyedivé teszi az az, hogy a meggyúrt, megkelesztett tésztából formált kis tésztakarikákat egy percig főzni kell sütés előtt - mégpedig forrásban lévő, cukros vízben. Így a bagelek külseje ropogós lesz, belsejük pedig sűrű és puha.

Hozzávalók

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...