r
Nosalty Logó

Egyszemélyes quiche

NS
Egyszemélyes quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

790
Kalória
27.7g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
52.5g
Zsír
172.9g
Víz
311.9g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2965.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    172.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1829 micro
Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2965.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    172.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1829 micro
Összesen 790 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

  1. A hideg vajat belemorzsoljuk a sós lisztbe, és kevés víz segítségével tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük 20 percre.
  2. A zöldségeket felaprítjuk.
  3. A tojást, krémsajtot és tejszínt összekeverjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a kivajazott kis gyümölcstorta formába (kb 18 cm) ügyeskedjük, megszurkáljuk villával. Sütőpapírt terítünk rá, megszórjuk nehezékkel (bab, rizs), és betesszük a 200 fokos sütőbe 10 percre. Ezután eltávolítjuk a nehezéket, és visszatesszük további 5 percre.
  5. Az elősütött tésztán eloszlatjuk a zöldségeket, majd meglocsoljuk a tejszínes szósszal. A tetejét megszórjuk reszelt cheddarral.
  6. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarna.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Imádom a quichet, de mikor csak magamnak főztem régebben, sosem készítettem, hisz a normál casserole formában sütve családi adag. Mióta viszont beszereztem az apró gyümölcstorta formát, nem győzök új variációkat kipróbálni. A quiche-re vonatkozóan egy szabályom van: sosem készítem csomagolt leveles tésztából (jó, igazából semmi mást sem), mert az nem olyan finom omlós, mint amit egyébként pár perc alatt összedob az ember. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...