r
Nosalty Logó

Egyedényes sajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Egyedényes sajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1952 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8656 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    5480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 1952 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát egy serpenyőbe tesszük, majd felöntjük a parmezánalaplével. Ehhez pontos receptet a Nosaltyn találtok, de sima zöldségalaplevet is használhatunk helyette.
  2. A tésztát közepes lángon addig főzzük az alaplében, amíg szinte mindet magába szívta és a tészta maga al dentére puhult.
  3. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a tejszínt, valamint az aprított olaj- és kapribogyót. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd az egészet átforgatjuk, és 1-2 perc alatt összemelegítjük.
  4. Tálaláskor még egy kevés sajtot, illetve frissen aprított bazsalikomot hintünk rá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 67
  • 7 napos nézettség: 680
  • Össznézettség: 6229
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 07.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Egyedényes sajtos tészta
Rosanics Petra 351 recept

Ezt a villámgyorsan összedobható sajtos tésztát bármelyik hétköznap elkészíthetjük ebédre vagy vacsorára. Az egyedenyés tészták lényege (a kevés mosogatnivaló mellett), hogy annyi folyadékkal öntjük fel a tésztát, amit épp magába fog szívni, és ebben főzzük készre. Mi most mennyei parmezánalaplevet használtunk, így igazán sajtos lett a végeredmény, de persze zöldségalaplével vagy vízzel is helyettesíthetjük. A tésztába nálunk a sajtok mellett most olaj- és kapribogyó került még a hűtőből, de ha van otthon maradék sonka vagy aszalt paradicsom, az is remekül passzol bele, de akár konzerves hallal is dúsíthatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...