Egyedényes, sajtszószos-fokhagymás spagetti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
802
kcal
- 15% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1602
kcal
- 15% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2128.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
802
kcal
- 15% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4256.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 843 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 2204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 612 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
1602
kcal
- 15% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
162
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a fokhagymát, és a illatosra pirítjuk.
- Felöntjük az alaplével, tejjel, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a tésztát.
- Pár perc után, ha elkezd puhulni, kevergetjük, majd percenkét egyszer átkavarjuk, nehogy összeragadjon.
- Ha a tészta megpuhult, és a szószt nagyjából beszítva, megszórjuk a sajttal, és jó alaposan megkeverjük, hogy mindenhol bevonja. Azonnal tálaljuk, mert csak frissen igazán jó (ha van maradékunk, öntünk rá egy kis tejet, és kis lángon melegítsük össze, míg újra krémes szósszá áll össze a sajt).
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 606
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 28972
- Feltöltés dátuma: 2019. február 25.
Ajánló
Egy kis extra reszelt sajttal, petrezselyemmel megszórhatjuk.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Filléres tésztaétel, olyan vastag sajtszósszal, hogy könnybe lábad tőle az ember szeme!