r
Nosalty Logó

Egyedényes, fűszeres tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Júlia
Egyedényes, fűszeres tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11777 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11777 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3763 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet egy kevés sóval. Miközben forr, a csirkét kis kockákra vagdossuk.
  2. A tésztát al dente állagúra főzzük, majd a főzési idő utolsó 2 percében hozzáadjuk a csirkét is. (Mielőtt levesszük a tűzről, előtte bizonyosodjunk meg róla, hogy a csirke megfőtt-e.) Ha igen, leszűrjük, a főzési vízből valamennyit megtartunk, majd a tésztát és a csirkét a szűrőben hagyjuk.
  3. A lábast visszatesszük a tűzre, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, sűrített paradicsomot, majd összerottyantjuk egy kicsit. Hozzáadjuk a fokhagymát, olívaolajat, a chilit és a citromlevet. A főzési vízből annyit teszünk hozzá, hogy egy híg szószt kapjunk.
  4. A szószhoz hozzákeverjük a tésztát, és azonnal fogyasztható is.
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4918
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 28.

Ajánló

Egy pár marék spenót nagyon megtudja dobni a dolgot. Ezt a sűrített paradicsomhoz kell adni, és úgy összerottyantani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet akkor találtam meg, amikor éppen nagy diétázásokba fogtam, de már tészta nélkül nem bírtam létezni. Tehát elvileg lehet enni diéta közben is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...