r
Nosalty Logó

Egybesült bélszín

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Egybesült bélszín
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

595
Kalória
56.3g
Fehérje
4.8g
Szénhidrátok
37.9g
Zsír
201.5g
Víz
162.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
1.1g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2374 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 595 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3782.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    806.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 2374 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A bélszínt mossuk, hártyázzuk le, tisztítsuk meg az esetleges zsíros részektől.Meghagyva átmérőjét vágjuk egyenesre végeit és helyezzük egy jénai edénybe.
  2. Egy kisebb edénybe keverjük össze a hagymákat, a vágott petrezselymet, a babérlevelet, kedvenc steak szószunkkal,frissen őrölt borssal és olívaolajjal.
  3. Az így elkészült pácot öntsük a húsra, kissé masszírozzuk bele és letakarva helyezzük hűtőbe minimum 8 órára, maximum 2 napra.
  4. Ha a hús készen áll a sütésre, a tálból kivéve szárítsuk le a felületét, sózzuk, borsozzuk és kis olívaolajon, forró serpenyőben pirítsuk minden oldalát 2-3 percig.
  5. Mikor karamellizálódott a külseje, helyezzük át egy kissé kiolajozott tepsibe és körülbelül 15-20 percre, letakarva mehet az 220 fokos előmelegített sütőbe, míg belseje rózsaszínű nem lesz, tehát közepesen átsül.
  6. Ha kész, hagyjuk pihenni kicsit, majd vágjunk másfél centis szeleteket belőle.
  7. Tálaljuk a husit az összeforralt, besűrített és újrafűszerezett páclével megkenve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Amerika egyik legrégebbi steak éttermének főszakácsától olvastam ezt a receptet. A bélszín kitűnő választás, ha elegáns vacsorát szeretnénk adni. Nem gyakori az ilyen alkalom, de akkor érdemes megadni a módját.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!