adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g marhabélszín383 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
595
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g marhabélszín1530 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2374
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
82.1g marhabélszín126 kcal
-
7g olívaolaj62 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4.6g salottahagyma3 kcal
-
1.1g rozmaring2 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.7g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
195
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 612 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
595
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.3 g
Zsír
-
Összesen 151.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3782.2 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 2149 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 806.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 803 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 938 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2447 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2508 micro
Összesen
2374
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhabélszín
-
1 dl olívaolaj
-
2 db salottahagyma
-
2 szál rozmaring
-
2 szál kakukkfű
-
3 db babérlevél
Elkészítés
- A bélszínt mossuk, hártyázzuk le, tisztítsuk meg az esetleges zsíros részektől.Meghagyva átmérőjét vágjuk egyenesre végeit és helyezzük egy jénai edénybe.
- Egy kisebb edénybe keverjük össze a hagymákat, a vágott petrezselymet, a babérlevelet, kedvenc steak szószunkkal,frissen őrölt borssal és olívaolajjal.
- Az így elkészült pácot öntsük a húsra, kissé masszírozzuk bele és letakarva helyezzük hűtőbe minimum 8 órára, maximum 2 napra.
- Ha a hús készen áll a sütésre, a tálból kivéve szárítsuk le a felületét, sózzuk, borsozzuk és kis olívaolajon, forró serpenyőben pirítsuk minden oldalát 2-3 percig.
- Mikor karamellizálódott a külseje, helyezzük át egy kissé kiolajozott tepsibe és körülbelül 15-20 percre, letakarva mehet az 220 fokos előmelegített sütőbe, míg belseje rózsaszínű nem lesz, tehát közepesen átsül.
- Ha kész, hagyjuk pihenni kicsit, majd vágjunk másfél centis szeleteket belőle.
- Tálaljuk a husit az összeforralt, besűrített és újrafűszerezett páclével megkenve.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 73
- 7 napos nézettség: 280
- Össznézettség: 65128
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Ajánló
A gyönyörű rózsaszínű szeleteket díszítsük friss fűszernövényekkel, szőlővel, fügével és tálaljuk a kedvenc idényzöldségeinkkel, salátánkkal.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Amerika egyik legrégebbi steak éttermének főszakácsától olvastam ezt a receptet. A bélszín kitűnő választás, ha elegáns vacsorát szeretnénk adni. Nem gyakori az ilyen alkalom, de akkor érdemes megadni a módját.