r
Nosalty Logó

Egyben sült karaj fűszeres kéreggel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egyben sült karaj fűszeres kéreggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1919 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 480 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3446.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1919 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húson levő fehér réteget beirdaljuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és benne a sütőedényt is.
  3. A fűszereket összekeverjük, és a deszkára öntjük.
  4. Ebben a fűszerkeverékben jól megforgatjuk a húst, úgy, hogy erősen a deszkához nyomjuk, így jól beletapad.
  5. A sütőedénybe egy kevés olívaolajat öntünk, és amikor jól átmelegedett, beletesszük a fűszeres húst.
  6. Megforgatjuk a forró olajban, így egy kéreg keletkezik rajta.
  7. Darabokra vágott hagymát és fokhagymát teszünk mellé.
  8. Sütés közben többször megforgatjuk, a levével locsolgatjuk. Jó, ha alufóliával betakarjuk.
  9. Először 220 fokon sütjük (kb. 30 percig), majd csökkentjük a hőt 200 fokra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 54603
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Ajánló

Ha hidegen fogyasztjuk salátával, hidegtálhoz nagyszerű. Melegen bármilyen körettel és a mellette sült hagymával fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy főzős műsorban láttam ezt a sütési módszert. Kipróbáltuk a férjemmel, és bevált. Szép vékonyra szeleteljük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...