Egyben sült karaj csiperkegombás raguval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
250g csontos sertéskaraj319 kcal
-
128g sárgarépa47 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
523
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
1000g csontos sertéskaraj1275 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2089
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
20.1g csiperkegomba4 kcal
-
40.1g csontos sertéskaraj51 kcal
-
20.5g sárgarépa7 kcal
-
10.8g fehérrépa7 kcal
-
7.2g vöröshagyma3 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
83
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1066.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 425.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 951 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3946 micro
-
β-karotin 9402 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
523
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.1 g
Zsír
-
Összesen 103.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4266.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 2354 mg
-
Nátrium 779 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1700.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3805 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 37607 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1169 micro
Összesen
2089
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 633 micro
-
β-karotin 1509 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
500 g csiperkegomba
-
1 kg csontos sertéskaraj
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 teáskanál mustár
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A karajt sóval, borssal, olajjal és a mustárral bepácoljuk.
- A bepácolt húst fedeles hőálló edénybe tesszük, és 200 fokon, előmelegített sütőben megsütjük.
- A gombaraguhoz a gombát felszeleteljük, valamint apróra vágjuk a sárgarépát, fehérrépát és a hagymát. A gombaragu a hússal együtt készül majd el.
- Mielőtt a hús teljesen megpuhul, mellétesszük az apróra vágott zöldségeket. A zöldségek párolására fél órát számoljunk.
- A megmaradt sült húsléből kis mustárral, sóval, borssal készítsünk mártást készítünk.
- A kész sült húst szeletekre vágjuk, majd mellétesszük a gombás-zöldséges ragut, és köretként zsemlegombóccal vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8622
- Feltöltés dátuma: 2017. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
Általában elmondható, hogy egy gombás ragu annál finomabb, minél többféle gombát használunk. Én most csak csiperkegombával készítettem, de bátran ajánlom mindenkinek, hogy tegyen mellé barna csiperkét, laskagombát, erdei gombákat, hogy minél ízletesebb ragut kapjon.