Eggs Benedict zsömlével és baconnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 918 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1431.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 142.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 644 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 960 micro
Összesen
874
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 146.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1837 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2863.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 917 mg
-
Nátrium 1274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 284.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1304 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 341 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 1289 mg
-
Retinol - A vitamin: 1283 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1920 micro
Összesen
1749
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
304
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
Az alaphoz
- A baconszel4eteket kettévágjuk, majd serpenyőben, kis lángon roppanósra pirítjuk mindkét oldalukat. papírtörlőre szedjük.
- A visszamaradt zsírban roppanósra sütjük a félbe vágott zsemlék vágott oldalát, félretesszük.
A tojáshoz
- A tojásokat gyöngyöző vízbe tesszük, úgy, hogy egy mély merőkanálba ütjük.
- 3 percig főzzük, félidőben egy villával kicsit megpiszkáljuk a zsemle és a kanál között, hogy eltávolításkor ne ragadjon le. ha kész, félretesszük (de ezt érdemes akkor elkezdeni, mikor a hollandi mártás már kész)
A hollandi mártáshoz
- A vajat megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön.
- Egy fazékban vizet forralunk, majd ha gyöngyözik a víz, beleállítunk egy kisebb lábast, és beletesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk az 1 ek vizet, majd kézi mixerrel, folyamatosan kb. 3-5 percig dolgozunk rajta a gőz felett, míg a tojás szép vastag nem lesz. Ne csináljuk lobogó víz felett, és a tojásos fazék feneke ne érjen vele a vizesbe, mert a tojás kiacspódik, és rántottánk lesz!
- Ha kész, félretesszük, és szintén a kézi mixer segítségével, nagyon lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat (olyan lassan adjuk hozzá, mintha majonézt csinálnánk).
- Ha kész, beletesszük a citrom levét, sós, borsot, és kész is vagyunk.
- A szalonnás zsömlére ráhelyezzük a posírozott tojásokat, és vastagon meglocsoljuk a hollandi mártással. Azonnal fogyasztjuk!
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6718
- Feltöltés dátuma: 2018. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Minden bizonnyal a világ egyik legfinomabb reggelije...az angol muffint zsemlével, a kanadai bacont pedig sima baconnal pótoltuk, hogy gyorsabb legyen nektek! :)