r
Nosalty Logó

Eggs Benedict zsömlével és baconnel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Eggs Benedict zsömlével és baconnel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alaphoz

A tojáshoz

A hollandi mártáshoz

874
Kalória
27.1g
Fehérje
27.3g
Szénhidrátok
73.3g
Zsír
142.3g
Víz
918.4g
Koleszterin
2.1g
Rost
1.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alaphoz

A tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alaphoz

A tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Összesen 1749 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alaphoz

A tojáshoz

A hollandi mártáshoz

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2863.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1920 micro
Összesen 1749 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A baconszel4eteket kettévágjuk, majd serpenyőben, kis lángon roppanósra pirítjuk mindkét oldalukat. papírtörlőre szedjük.
  2. A visszamaradt zsírban roppanósra sütjük a félbe vágott zsemlék vágott oldalát, félretesszük.

A tojáshoz

  1. A tojásokat gyöngyöző vízbe tesszük, úgy, hogy egy mély merőkanálba ütjük.
  2. 3 percig főzzük, félidőben egy villával kicsit megpiszkáljuk a zsemle és a kanál között, hogy eltávolításkor ne ragadjon le. ha kész, félretesszük (de ezt érdemes akkor elkezdeni, mikor a hollandi mártás már kész)

A hollandi mártáshoz

  1. A vajat megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön.
  2. Egy fazékban vizet forralunk, majd ha gyöngyözik a víz, beleállítunk egy kisebb lábast, és beletesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk az 1 ek vizet, majd kézi mixerrel, folyamatosan kb. 3-5 percig dolgozunk rajta a gőz felett, míg a tojás szép vastag nem lesz. Ne csináljuk lobogó víz felett, és a tojásos fazék feneke ne érjen vele a vizesbe, mert a tojás kiacspódik, és rántottánk lesz!
  3. Ha kész, félretesszük, és szintén a kézi mixer segítségével, nagyon lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat (olyan lassan adjuk hozzá, mintha majonézt csinálnánk).
  4. Ha kész, beletesszük a citrom levét, sós, borsot, és kész is vagyunk.
  5. A szalonnás zsömlére ráhelyezzük a posírozott tojásokat, és vastagon meglocsoljuk a hollandi mártással. Azonnal fogyasztjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Minden bizonnyal a világ egyik legfinomabb reggelije...az angol muffint zsemlével, a kanadai bacont pedig sima baconnal pótoltuk, hogy gyorsabb legyen nektek! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!