r
Nosalty Logó

Egészben grillezett zöldborsó, juhtúrós bagetten, friss fűszernövényekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Egészben grillezett zöldborsó, juhtúrós bagetten, friss fűszernövényekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük grillfokozatra.
  2. Az egészben, héjastul grillezett zöldborsó elkészítéséhez alaposan mossuk meg egyben a zöldborsónkat, borsóhüvellyel együtt.
  3. Csepegtessük le, tegyük egy tepsink aljára alufóliát, tegyük rá az egész zöldborsóinkat, forgassuk meg olívaolajon, locsoljuk meg egy fél citrom levével.
  4. Mehet a sütőbe, majd 6-10 percig grillezzük. Akkor fogyasztható, amikor a borsóhéján apró, barnás sütési pöttyök mutatkoznak.
  5. A kenyérszeleteket pirítsuk meg tetszőlegesen, kenjük meg mindkét szeletet ricottával vagy enyhén sós juhtúróval, tegyük rá a friss és alaposan megmosott, megszárított fűszernövényeinket (mentalevél, bazsalikomlevél vagy metélőhagyma), az egészben grillezett zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, csepegtessünk rá még pár csepp citromot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1104
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészben grillezett zöldborsó, juhtúrós bagetten, friss fűszernövényekkel
Hering András 182 recept

A zöldborsó az a zöldség, amelynek nemcsak gömbölyű szemeit, de a héját is érdemes kipróbálni. Bár gyerekkorából mindenki tisztán emlékszik rá, hogyan választotta szét a borsót a héjától, utóbbit sem szabadna rögtön a kukába száműzni, a héj ugyanis magában és hőkezelve, friss fűszerekkel ízesítve is mennyei ételként tud szolgálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...