r
Nosalty Logó

Egész-mákos-kakaós szelet vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Egész-mákos-kakaós szelet vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Összesen 982 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Összesen 11775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 982 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    194.8 g

Zsír

  • Összesen
    648.1 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    2359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15535.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    5193 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1378 mg
  • Foszfor
    5900 mg
  • Nátrium
    2553 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1362.9 g
  • Cukor
    807 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    1573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2457 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2601 micro
Összesen 11775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. Kettő egyforma kakaós lapot sütünk. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Megismételjük még egyszer a műveletet.

mákos tészta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet és az olajat, ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és belekeverjük a mákot. Végül lazán összeforgatjuk a habbá vert tojáshabbal.
  2. A masszát sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.

vaníliakrém

  1. Kevés tejjel a lisztet simára keverjük. A többi tejet felfőzzük, és állandó kavarás mellett hozzáöntjük a liszttel elkevert tejet. Kihűtjük!
  2. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük!

tetejére

  1. A tortabevonót 4-5 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztjuk. Egy másik tálban a maradék olajjal a fehér csokoládét olvasszuk fel.

összeállítás

  1. Az egyik kakaós lapra kenjük a vaníliás krém felét. Rátesszük a mákos lapot, aztán rákerül a krém többi része, és bezárjuk a másik kakaós lappal.
  2. Rákenjük a sütemény tetejére a tortabevonót, egy perc után a fehér csokoládéval csíkokat nyomunk (egy nejlonzacskó segítségével).
  3. Dermedni hagyjuk, majd melegvizes kés segítségével felszeleteljük a süteményt. Indulhatunk a lagziba!!! Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30021
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 04.

Ajánló

Egy kis nejlonzsák egyik sarkán picike lyukat vágunk, és ennek segítségével csíkokat húzunk a tortabevonóra.....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lagziba készítettem a süteményt, és emlékszem, pont esett az eső, mikor indultunk. Az autóba ki- és beszállást úgy oldottuk meg, hogy fölém tartották az esernyőt, hogy a süteményt ne érje víz........ jó kis kaland volt, de az eső ellenére jól szórakoztunk, és a desszertem mindenkinek ízlett!!! :-)))

Hozzávalók

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...