Édesköményes-tejszínes csirkecomb tagliatelle tésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
305g édeskömény68 kcal
-
63g bacon246 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
50g tagliatelle186 kcal
-
35 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1019
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
1220g édeskömény272 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
200g tagliatelle742 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4073
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
31.1g csirkecomb35 kcal
-
37.9g édeskömény8 kcal
-
7.8g bacon31 kcal
-
15.5g főzőtejszín20 kcal
-
6.2g tagliatelle23 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Összesen
126
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2627.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 1537 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 421 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1302 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1460 micro
Összesen
1019
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 172.8 g
Zsír
-
Összesen 270 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10508.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 1073 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 2517 mg
-
Nátrium 6150 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1684.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1175 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 572 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 578 mg
-
Retinol - A vitamin: 742 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5209 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5841 micro
Összesen
4073
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
2 nagy db édeskömény
-
20 dkg tagliatelle
-
2 ek napraforgó olaj
-
rózsabors ízlés szerint
-
2 db leveskocka
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy közepes sütőtálat kb. fél evőkanálnyi vajjal kikenünk, félretesszük.
- Nagy serpenyőbe tesszük 1 ek napraforgó olajat, feltesszük hevíteni. Egy 5 l-es fazékban felteszünk kb. 3,5 l tészta főzővizét, beleteszünk 2 db zöldségleves kockát. Nem lesz sótlan, én nem tettem bele több sót, majd a raguval pont jó lesz.
- A korábban fagyasztóból kivett 4 db egész csirkecombot kiolvasztás után kettévágjuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk a felesleges nedvességet, kevés sóval megszórjuk, és beletesszük őket a serpenyőbe, kicsit elősütjük mindkét oldalukat kb. 1-1 percig.
- Az elősütött csirkecombokat az előkészített és kivajazott sütőtálba szedjük át.
- A visszamaradt olajon 250 g, nagyon jó minőségű, húsos csíkozott bacont elkezdünk pirítani. Míg a bacon pirul, 2 db szép nagy édeskömény gumót megtisztítunk, a tetejét és az alját levágjuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A levágott tetejéről és aljáról a szép, zöld kaporhoz hasonlító leveleket lecsipegetjük, a maradékot beledobjuk a tészta főzővizébe.
- Amikor már elkezd pirulni kissé a bacon, hozzáadjuk a felaprított édesköményt. Sok lesz belőle, ezért kell a nagy serpenyő. Kicsit utánasózunk, de kóstolgatni kell, attól függően, milyen sós a szalonna.
- 10 szem egész rózsaborsot durvára törünk, majd rászórjuk a ragura. Amikor már szépen üvegesre párolódott az édeskömény is, felöntjük 500 ml 30%-os főzőtejszínnel, és az így kész ragut ráöntjük a sütőtálban várakozó, előkészített csirkecombokra.
- 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt, letakarás nélkül készre sütjük.
- Időközben felforrt a tészta főzővize, kivesszük belőle a korábban ízesítés miatt beletett édeskömény gumó tetejét és alját, majd beletesszük 20 dkg készen vásárolt tagliatelle tésztát. Akinek van hozzá tudása, ideje és türelme, nyugodtan készítheti frissen gyúrt tésztából is, úgy az igazi!
- Miután megfő, a főzővízből 2 leveseskanálnyit hozzácsorgatunk a sütőben sülő tejszínes raguhoz, így az nem csak az ízét telíti, hanem kicsit hígítja is, mert szépen besűrűsödik.
- Leszűrjük a tésztát, és fél ek vajat hozzákeverünk. A félretett édeskömény zöldet apróra vágjuk, a felét hozzákeverjük a tésztához.
- Tálaláskor a tésztára tesszük a combokat, arra halmozzuk a ragut, a szósz pont megfelelő sűrűségű lesz. Díszítésként a maradék zöldet és kevés frissen őrölt rózsaborsot szórtam rá. Tálalható bármilyen metélt tésztával, vagy ami tetszik, de pl burgonyával vagy rizzsel egyáltalán nem ajánlom.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 857
- Feltöltés dátuma: 2016. január 22.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik szeretik az új ízeket, a tésztaételeket, nem félnek kipróbálni ismeretlen zöldségeket sem. Az édesköménynek kissé ánizsos íze van, ami sütésre megváltozik. Kifejezetten jó párosítás rózsaborssal, mert kihozzák egymás rejtett ízét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Újévkor megfogadtam -amikor már nem tudtam bezárni a fagyasztó ajtaját, hogy belerakjam az ünnepekről maradt lefagyasztásra váró maradékokat-, januárban kiürítem azt. Pár hozzávalót vagyok hajlandó venni csak. Így történt, hogy tegnap a boltban gyönyörű édeskömények integettek felém. Nem hagyhattam ott őket. És ki mondta, hogy csak salátának vagy halak mellé jók?