r
Nosalty Logó

Édesköményes-tejszínes csirkecomb tagliatelle tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Édesköményes-tejszínes csirkecomb tagliatelle tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2627.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    421 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1460 micro
Összesen 1019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    172.8 g

Zsír

  • Összesen
    270 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10508.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2517 mg
  • Nátrium
    6150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1684.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5841 micro
Összesen 4073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes sütőtálat kb. fél evőkanálnyi vajjal kikenünk, félretesszük.
  2. Nagy serpenyőbe tesszük 1 ek napraforgó olajat, feltesszük hevíteni. Egy 5 l-es fazékban felteszünk kb. 3,5 l tészta főzővizét, beleteszünk 2 db zöldségleves kockát. Nem lesz sótlan, én nem tettem bele több sót, majd a raguval pont jó lesz.
  3. A korábban fagyasztóból kivett 4 db egész csirkecombot kiolvasztás után kettévágjuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk a felesleges nedvességet, kevés sóval megszórjuk, és beletesszük őket a serpenyőbe, kicsit elősütjük mindkét oldalukat kb. 1-1 percig.
  4. Az elősütött csirkecombokat az előkészített és kivajazott sütőtálba szedjük át.
  5. A visszamaradt olajon 250 g, nagyon jó minőségű, húsos csíkozott bacont elkezdünk pirítani. Míg a bacon pirul, 2 db szép nagy édeskömény gumót megtisztítunk, a tetejét és az alját levágjuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A levágott tetejéről és aljáról a szép, zöld kaporhoz hasonlító leveleket lecsipegetjük, a maradékot beledobjuk a tészta főzővizébe.
  6. Amikor már elkezd pirulni kissé a bacon, hozzáadjuk a felaprított édesköményt. Sok lesz belőle, ezért kell a nagy serpenyő. Kicsit utánasózunk, de kóstolgatni kell, attól függően, milyen sós a szalonna.
  7. 10 szem egész rózsaborsot durvára törünk, majd rászórjuk a ragura. Amikor már szépen üvegesre párolódott az édeskömény is, felöntjük 500 ml 30%-os főzőtejszínnel, és az így kész ragut ráöntjük a sütőtálban várakozó, előkészített csirkecombokra.
  8. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt, letakarás nélkül készre sütjük.
  9. Időközben felforrt a tészta főzővize, kivesszük belőle a korábban ízesítés miatt beletett édeskömény gumó tetejét és alját, majd beletesszük 20 dkg készen vásárolt tagliatelle tésztát. Akinek van hozzá tudása, ideje és türelme, nyugodtan készítheti frissen gyúrt tésztából is, úgy az igazi!
  10. Miután megfő, a főzővízből 2 leveseskanálnyit hozzácsorgatunk a sütőben sülő tejszínes raguhoz, így az nem csak az ízét telíti, hanem kicsit hígítja is, mert szépen besűrűsödik.
  11. Leszűrjük a tésztát, és fél ek vajat hozzákeverünk. A félretett édeskömény zöldet apróra vágjuk, a felét hozzákeverjük a tésztához.
  12. Tálaláskor a tésztára tesszük a combokat, arra halmozzuk a ragut, a szósz pont megfelelő sűrűségű lesz. Díszítésként a maradék zöldet és kevés frissen őrölt rózsaborsot szórtam rá. Tálalható bármilyen metélt tésztával, vagy ami tetszik, de pl burgonyával vagy rizzsel egyáltalán nem ajánlom.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 857
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 22.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szeretik az új ízeket, a tésztaételeket, nem félnek kipróbálni ismeretlen zöldségeket sem. Az édesköménynek kissé ánizsos íze van, ami sütésre megváltozik. Kifejezetten jó párosítás rózsaborssal, mert kihozzák egymás rejtett ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újévkor megfogadtam -amikor már nem tudtam bezárni a fagyasztó ajtaját, hogy belerakjam az ünnepekről maradt lefagyasztásra váró maradékokat-, januárban kiürítem azt. Pár hozzávalót vagyok hajlandó venni csak. Így történt, hogy tegnap a boltban gyönyörű édeskömények integettek felém. Nem hagyhattam ott őket. És ki mondta, hogy csak salátának vagy halak mellé jók?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...