r
Nosalty Logó

Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    11419 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    22837 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1140 micro
  • β-karotin
    5250 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztításuk után a répákat és az édesburgonyát vékony hasábokra vágjuk, hogy könnyebben megpuhuljanak. A párolóedényben vizet forralunk, és fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
  2. A megpárolt zöldségeket egy nagyobb tálban összetörjük, majd ételízesítővel, borssal és a fokhagymaporral fűszerezzük.
  3. Egy tojást külön tálba ütünk és felverünk, majd hozzákeverjük az étkezési keményítőt, és azzal is elkeverjük. Egy kissé híg masszát kapunk.
  4. Ehhez a masszához reszelünk még kb 4-5 dkg trappista sajtot (nem mértem), ami lehet akár több is, ízlés szerint. (Én csak annyit reszeltem bele nagy lyukú reszelőn, amennyi egy kicsit összefogja, hogy ne legyen annyira folyós.)
  5. Összekeverjük a masszát, és kicsit állni hagyjuk. Csupán pár percig, míg előkészítjük a sütőpapírral kibélelt tepsit. A sütőpapírra teáskanállal kis halmokat teszünk, amiket aztán elegyengetünk.
  6. Magas hőfokra (180-190°C) előmelegített sütőbe tesszük, és kb 6-7 percig sütjük. Amikor már a sajt kezd megsülni az alján, akkor kivesszük a tepsit, megfordítjuk a fasírtokat, és további 7-8 percre visszatesszük. Érdemes figyelni, nehogy lesüljön az alja, bár úgy se lesz rossz íze, ha kicsit megkapja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23887
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Ez a kis fasírt előételnek vagy főétel mellé köretnek is megfelelő, de magában is jóízűen elfogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon megszerettem az édesburgonyát, és ezért úgy döntöttem, készítek belőle valami finomat, ami nem tocsog a zsírban, egészséges és alacsony kalóriatartalmú.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...