r
Nosalty Logó

Édesburgonyás csicseriborsó-leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Édesburgonyás csicseriborsó-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1752 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    7688 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7963.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    6669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2601 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    30752 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3641 micro
Összesen 1752 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a zellert szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk. A csicseriborsókonzervet hideg vízzel átmossuk, és leszűrjük. A kolbászt szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a pórét, zellert és édesburgonyát, kb. 5 percig dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Ízlés szerint a fűszerekkel ízesítjük. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a kolbászt és a csicseriborsót, és további 10 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  5. A joghurtot simára kavarjuk az áttört fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A levest tányérokba osztjuk, és a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5286
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, laktató, fűszeres leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...