Édesburgonyás csicseriborsó-leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g paprikás kolbász226 kcal
-
113g édesburgonya70 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
4 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
3 kcal
-
188g zöldség alaplé13 kcal
-
70 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
439
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g paprikás kolbász904 kcal
-
450g édesburgonya279 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
13 kcal
-
750g zöldség alaplé53 kcal
-
278 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1752
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
9.8g paprikás kolbász44 kcal
-
22g édesburgonya14 kcal
-
4.9g póréhagyma1 kcal
-
5.9g halványító zeller1 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
36.6g zöldség alaplé3 kcal
-
14 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
7.3g joghurt4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
Összesen
86
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1990.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 1667 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 176.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 650 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 7688 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 910 micro
Összesen
439
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72 g
Zsír
-
Összesen 99.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7963.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 6669 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 706.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2601 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 810 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 30752 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 3641 micro
Összesen
1752
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1502 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 225 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
200 g paprikás kolbász
-
450 g édesburgonya
-
0.5 db póréhagyma
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 ek paprikakrém
-
1 ek sűrített paradicsom
-
750 ml zöldség alaplé
-
200 g csicseriborsó (konzerv)
-
római kömény ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
0.5 kk kurkuma
-
1 kk ras el hanout
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
150 g joghurt
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a zellert szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk. A csicseriborsókonzervet hideg vízzel átmossuk, és leszűrjük. A kolbászt szeletekre vágjuk.
- Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a pórét, zellert és édesburgonyát, kb. 5 percig dinszteljük.
- Hozzáadjuk a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Ízlés szerint a fűszerekkel ízesítjük. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a kolbászt és a csicseriborsót, és további 10 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
- A joghurtot simára kavarjuk az áttört fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
- A levest tányérokba osztjuk, és a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5315
- Feltöltés dátuma: 2016. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, laktató, fűszeres leves.