r
Nosalty Logó

Édesburgonya-paprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
baghyra
Édesburgonya-paprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1625 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    11405 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3910 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    45620 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 1625 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2311 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, közben megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit és az édesburgonyát. (Én utóbbit nagyon apró és egész nagy darabokra vágtam, így egy része szétfőve szép, sárga színt adott a levének.)
  2. Jó magyar szokás szerint megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan megkavarjuk, felöntjük egy kis vízzel.
  3. Hozzáadjuk a krumplit és az édesburgonyát, majd egy jó 5-10 perc várakozás után a tarhonyát (vagy kölest, hajdinát, rizst tudok még elképzelni hozzá - elkészülési idejük függvényében tegyük a lábasba).
  4. Néha keverjünk rajta egyet, szükség esetén öntsünk utána a víznek, és kóstolgatva ízesítsük: só, bors, ételízesítő kerülhet bele, majd a karikára vágott póré- és a fokhagyma.
  5. Végül a tejfölt keverjük bele, rottyantsuk össze, és már kész is.
  6. Ízlés szerint kerülhet a tetejére tálalásnál egy kis extra tejföl, petrezselyemzöld, reszelt sajt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5658
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesburgonya-paprikás
baghyra 9 recept

Betévedtem az egyik szupermarketbe. Vesztemre: gyönyörű volt a brokkoli, és akciós az édesburgonya és a póré. A brokkoli és a póré fele már felhasználásra került, a maradékkal kellett valamit kezdenem. Nézegettem, nézegettem a recepteket, aztán kiötlöttem a sajátom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...