r
Nosalty Logó

Édes tejszínes zöldborsófőzelék

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Édes tejszínes zöldborsófőzelék
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
14.9g
Fehérje
41.6g
Szénhidrátok
4g
Zsír
266.6g
Víz
3.5g
Koleszterin
11.6g
Rost
18.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    266.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4955 micro
Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    533.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9911 micro
Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A borsót beletesszük a tejjel elkevert lobogó vízbe, és 10 percig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és apróra vágott friss petrezselyemzölddel ízesítjük.
  2. Mikor a borsó már puha, hozzáadjuk a liszttel és őrölt pirospaprikával csomómentesre kevert tejszínt, és még további 5-6 percig főzzük.
  3. Sült virslivel, sonkával, tükörtojással vagy főtt tojással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A borsófőzelék sokunk kedvence, az íze tájról tájra, házról házra változik. Én így szeretem: édesen és tejszínesen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!