r
Nosalty Logó

Édes perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timike85
Édes perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 7868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    391.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5064.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3587 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2519 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 7868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kanál cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Egy tálban a felfutott élesztőt, a maradék cukrot és a többi hozzávalót alaposan összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Ha kell még, akkor egy kis tejföllel lehet lazítani rajta.
  3. Kelesztés és pihentetés nélkül azonnal foghatunk hozzá a nyújtáshoz, mert ez egy elég hosszadalmas munka, és lesz ideje pihenni közben a tésztánknak.
  4. A tésztából egy fél diónyi nagyságú darabot lecsípünk. Elkezdjük egy vékony hengerré sodorni, olyan vastagságúnak kell lennie, mint egy giliszta és kb. 25 cm hosszúnak. (Én ezt a méretet használtam, de aki nagyobb karikákat szeretne, az csinálja hosszabbra.) Ezt a hosszú hengert félbehajtjuk, mindkét végét megfogva ellentétes irányba megtekerjük, és egy karikát formázunk belőle, összeillesztjük a két véget. És ezt így csináljuk egyesével, amíg el nem fogy a tészta. Érdemes kisodorni az összeset, mielőtt elkezdünk sütni, mert nem fogjuk győzni egyszerre sütni, kenni és sodorni.

Kenéshez

  1. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk ujjnyi távolságra egymástól őket, és megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 C-fokon kb. 10 perc alatt sülnek meg. De! Félidő környékén, amikor már kezd némi aranysárga színt kapni a perecünk, akkor kivesszük, és megint megkenjük a tojással, majd visszatesszük a maradék időre sülni. Ezzel a dupla kenéssel lesz ilyet szép fénye a perecnek!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 17213
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 06.

Ajánló

Igazi vendégségbe való sütemény. Nagyon gyorsan fogy! De ha légmentesen lezárjuk, akkor hetekig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes perec
Timike85 22 recept

Ez a recept szintén a nagymamámé. Imádtam mindent, amit ő sütött. Hát az enyém nem sikerült olyan szépre, mint ahogy ő csinálta, de az íze olyan! :)

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...