r
Nosalty Logó

Édes kiflik reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Édes kiflik reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy teáskanál cukorral elmorzsoljuk a langyos tejben, felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  2. A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, és négy cikkre vágjuk.
  3. Kiflikké sodorjuk, a tetejüket tejjel megkenjük, majd a cukorral megszórjuk.
  4. 10 percig pihentetjük.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 420
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 28940
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes kiflik reggelire
Mercedes 302 recept

Nagyon finom, puha kiflik. Megfelelő tárolás mellett még 2 nap múlva is friss marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...