r
Nosalty Logó

Édes kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
Édes kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    275.6 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5359.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2351 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.3 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2054 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 5316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát a rumaromába áztatjuk.
  2. A liszteket vagy lisztet a sütőporral, a csipet sóval és a citromhéjjal összekeverjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A tésztához szükséges vajat egy pici lábosban megolvasztjuk, a porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, robotgéppel alaposan elkeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és habosítjuk.
  5. A lisztes keveréket a masszába forgatjuk. Alaposan összekeverjük.
  6. Beleöntjük a rumos mazsolát (rummal együtt) és az apróra tördelt/vágott/reszelt csokoládét, amit a tésztába szántunk.
  7. A formát sütőpapírral béleljük, vagy a kenésre szánt vajjal alaposan kikenjük. A tésztát beleöntjük. A formánk maximum háromnegyedéig.
  8. 20 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ekkor emelkedik meg a kenyerünk.
  9. További 15-25 percig sütjük 160 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük.
  10. Ha kivettük, egy picit hagyjuk hűlni, majd a díszítésre szánt csokit megolvasztjuk a kókuszolajon, és a tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig.
  11. Hidegen kiborítjuk, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2447
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Valami édes, valami laktató. Megbolondíthatjuk bármivel! Dió, mogyoró, mandula vagy diákcsemege... Aszalt gyümölcsök vagy friss finomságok. Hajrá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...