r
Nosalty Logó

Édes-fanyar ribizlitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Édes-fanyar ribizlitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Összesen 930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Összesen 5580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Összesen 334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    352.2 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3191.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1990 micro
Összesen 5580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A lisztet keverjük össze a kakaóporral, a vajat pedig olvasszuk meg.
  2. A tojások sárgáját kihabosítjuk, és összekeverjük a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral (ne legyen teljesen kemény, kb. tejföl állagúra), majd a tojássárgáját óvatosan forgassuk bele. A kakaós lisztet hozzászitáljuk több részletben a habhoz, és óvatosan összekeverjük. Végül a langyos olvasztott vajat hozzáadjuk, és azt is beleforgatjuk nagy mozdulatokkal.
  3. 19 cm-es, magas falú tortaformában egy adagban 40-50 percig sütjük úgy, hogy 15 perc elteltével 150 fokra levesszük a hőmérsékletet (természetesen sima tortaformában is süthetjük több adagban).

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

  1. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött addig melegítjük és kevergetjük habverővel, míg az ujjunkkal már nem érezzük a cukorkristályokat. Majd robotgéppel kemény habbá verjük, amíg az edény le nem hűl (kb. 7 perc).
  2. Majd a vajunkat kis részletekben, kanalanként hozzáadjuk folyamatos habverés alatt, végül aromával ízesítjük.

Ribizlihab

  1. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a ribizlilekvárunkat, és elkeverjük.
  2. A torta összeállításához a piskótánkat 3 részre osztjuk. Az első lap szélére egy körben nyomunka vajas krémünkből, majd a ribizlihab egy részét beletöltjük. Ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük az előző műveletet. A tortánkat a vajas krémmel bevonjuk, és a fantáziánk segítségével ribizlivel, virágszirmokkal díszíthetjük. Kellemes sütizést!:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1375
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csenge.Mlnr 12 recept

A picit fanyar, egyben könnyű feketeribizli-hab és az ugyanakkor édes, gazdag, vajas krém nagyszerű egyensúlyban vannak jelen ebben a tortában. Mivel megérkezett  a ribizliszezon, itt az ideje, hogy kedveskedjünk egy picit a szerelmünknek, barátunknak, ismerősünknek ezzel az nyári süteménnyel.

Hozzávalók

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...