Édes-fanyar ribizlitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
73g tojás92 kcal
-
10 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g vaj120 kcal
Vajas krém (swiss meringue buttercream)
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
28g cukor110 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
38g vaj269 kcal
Ribizlihab
-
25g habtejszín73 kcal
-
37 kcal
Összesen
930
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
57 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g vaj717 kcal
Vajas krém (swiss meringue buttercream)
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
225g vaj1613 kcal
Ribizlihab
-
150g habtejszín438 kcal
-
222 kcal
Összesen
5580
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
26.6g tojás33 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
10.6g finomliszt38 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
6g vaj43 kcal
Vajas krém (swiss meringue buttercream)
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
13.6g vaj97 kcal
Ribizlihab
-
9.1g habtejszín26 kcal
-
4.8g feketeribizli lekvár13 kcal
Összesen
334
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
930
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 352.2 g
-
Telített zsírsav 207 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3191.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1343 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.3 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 598.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 352 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 1255 mg
-
Retinol - A vitamin: 3211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1990 micro
Összesen
5580
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
25 g cukrozatlan kakaópor
-
175 g finomliszt
-
160 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
100 g vaj
Vajas krém (swiss meringue buttercream)
-
3 db tojásfehérje
-
170 g cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
225 g vaj
Ribizlihab
-
150 ml habtejszín
-
4 ek feketeribizli lekvár
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A lisztet keverjük össze a kakaóporral, a vajat pedig olvasszuk meg.
- A tojások sárgáját kihabosítjuk, és összekeverjük a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral (ne legyen teljesen kemény, kb. tejföl állagúra), majd a tojássárgáját óvatosan forgassuk bele. A kakaós lisztet hozzászitáljuk több részletben a habhoz, és óvatosan összekeverjük. Végül a langyos olvasztott vajat hozzáadjuk, és azt is beleforgatjuk nagy mozdulatokkal.
- 19 cm-es, magas falú tortaformában egy adagban 40-50 percig sütjük úgy, hogy 15 perc elteltével 150 fokra levesszük a hőmérsékletet (természetesen sima tortaformában is süthetjük több adagban).
Vajas krém (swiss meringue buttercream)
- A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött addig melegítjük és kevergetjük habverővel, míg az ujjunkkal már nem érezzük a cukorkristályokat. Majd robotgéppel kemény habbá verjük, amíg az edény le nem hűl (kb. 7 perc).
- Majd a vajunkat kis részletekben, kanalanként hozzáadjuk folyamatos habverés alatt, végül aromával ízesítjük.
Ribizlihab
- A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a ribizlilekvárunkat, és elkeverjük.
- A torta összeállításához a piskótánkat 3 részre osztjuk. Az első lap szélére egy körben nyomunka vajas krémünkből, majd a ribizlihab egy részét beletöltjük. Ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük az előző műveletet. A tortánkat a vajas krémmel bevonjuk, és a fantáziánk segítségével ribizlivel, virágszirmokkal díszíthetjük. Kellemes sütizést!:)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 19
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1375
- Feltöltés dátuma: 2017. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csenge.Mlnr
12 recept
A picit fanyar, egyben könnyű feketeribizli-hab és az ugyanakkor édes, gazdag, vajas krém nagyszerű egyensúlyban vannak jelen ebben a tortában. Mivel megérkezett a ribizliszezon, itt az ideje, hogy kedveskedjünk egy picit a szerelmünknek, barátunknak, ismerősünknek ezzel az nyári süteménnyel.