r
Nosalty Logó

Édes darafelfújt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Citromos darafelfújt citromkrémmel és porcukorral tálalva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felfújthoz

321
Kalória
12.7g
Fehérje
42.5g
Szénhidrátok
9.5g
Zsír
33.5g
Víz
143.1g
Koleszterin
1.5g
Rost
17.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A felfújthoz

Összesen 321 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A felfújthoz

Összesen 1284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A felfújthoz

Összesen 147 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 321 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A tejből, citromhéjból, sóból, cukorból és búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk. Egy tálba öntjük, hagyjuk kissé hűlni (maradjon langyos), majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a grízes alaphoz.
  2. Kivajazunk négy kerámiaformát, majd zsemlemorzsát szórunk beléjük és elegyengetjük az edények belsejében. A felfújtmasszát elosztjuk a formákban, majd egy tepsire helyezzük őket.
  3. A 180 fokra előmelegített sütőnk aljába tolunk egy nagy tepsit, amit megtöltünk forró vízzel. Fölé, egy rácsra, a sütő közepére helyezzük a felfújtas edényekkel teli tepsit. 15-20 perc alatt készre sütjük őket: emelkedjenek meg jelentősen és a felszínük legyen aranybarna. A sütés ideje alatt ne nyitogassuk az ajtót, mert a felfújtak leereszthetnek.
  4. A kész felfújtakat azon melegében, porcukorral és egyéb tetszőleges feltétekkel, öntettel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ízesíthetjük, ahogy kedvünk tartja. Tálaláskor kanalazzunk rá lekvárt, citrom- vagy vaníliakrémet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Gyors maniókasüti

Úgy néz ki, mintha créme brulée lenne, pedig nem az, maniókagyökérből készült, gyorsan összedobható süti. Eredetileg vaj nem megy bele, de én a biztonság kedvéért tettem egy picit ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!