Édes brioche Medeától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
Előtészta
-
13g víz0 kcal
-
0g élesztő0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
Tészta
-
4g élesztő4 kcal
-
16g tej9 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
9 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g vaj45 kcal
Kelesztéshez
-
9 kcal
Kenéshez
Összesen
297
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
Előtészta
-
100g víz0 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Tészta
-
30g élesztő32 kcal
-
130g tej73 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
71 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Kelesztéshez
-
71 kcal
Kenéshez
Összesen
2357
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
Előtészta
-
11.3g víz0 kcal
-
0.2g élesztő0 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
Tészta
-
3.4g élesztő4 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
33.8g finomliszt123 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
Kelesztéshez
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Kenéshez
Összesen
265
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
297
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3109.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 1780 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 251.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
Összesen
2357
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
Előtészta
-
10 dkg finomliszt
Tészta
-
3 dkg élesztő
-
1.3 dl tej
-
3 csapott ek porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
30 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
5 dkg vaj
Kelesztéshez
-
1 ek napraforgó olaj
Kenéshez
Elkészítés
Előtészta
- Az előtésztát (kovászt) előző este elkészítjük. A langyos vízben elkeverjük (feloldjuk) az élesztőt, és alaposan összekeverjük a liszttel. Szobahőmérsékleten egy éjszakát hagyjuk érni.
- Másnap összeállítjuk a tésztát. A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanálnyi porcukrot (a porcukor nem szerepel külön a hozzávalók között), és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben egy nagy tálba halmozzuk a maradék hozzávalókat, valamint a kovászt és az élesztős tejet. Robotgéppel elkezdjük dagasztani, ha összeállt, kézzel folytatjuk a dagasztást, legalább 5 percen keresztül. A tészta kicsit lágy és ragadós, de ez ne riasszon meg senkit, a brioche-unk így lesz könnyű és levegős (ha nagyon ragad, pótoljuk a lisztet, de vigyázzunk, ne adjunk hozzá sokat).
- Ha a tésztát elkészítettük, a kelesztőtálat kikenjük az egy evőkanál olajjal. Ezután belehelyezzük a tésztát, letakarjuk, és 45 percig kelesztjük.
- A megkelt tésztát egyenlő részekre vágjuk, és megformázzuk a brioche-okat.
- Sütőlapra rakjuk őket, és további 30 percet kelesztjük (fontos, hogy szoros csigákat formázzunk, mert a második kelésnél könnyen elvesztik a formájukat). A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Ezután megkenjük a felvert tojással, és 10 percig hagyjuk rászáradni, újra lekenjük, és megszórjuk a cukorral.
- Sütőbe toljuk, és aranyszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3066
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A Brioche számomra a péksütemények királynője, egy pohár tejeskávéval és enyhén sózott vajjal pedig maga „A” reggeli. Éppen ezért nem nyugodhattam addig, amíg otthon el nem készítettem a saját változatomat. Úgy tűnik, sikerült…:-) Nem tartozik az expressz receptek közé, de amikor megkóstolod a puha, könnyű, vajas brioche-t, minden nehézséget elfelejtesz (még azt is, hogy reggel hatkor kellett felkelni, hogy reggelire tudjuk fogyasztani…). A páromtól kapott dicséret, mely szerint még soha életében nem evett ilyen finomat, és simán veri az összes bolti brioche-t, nos, az mindennél többet ér… A recept forrása (némi változtatással) Monitor konyhája.