r
Nosalty Logó

Édes brioche Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édes brioche Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Előtészta

Tészta

Kelesztéshez

Kenéshez

Összesen 297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Előtészta

Tészta

Kelesztéshez

Kenéshez

Összesen 2357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Előtészta

Tészta

Kelesztéshez

Kenéshez

Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3109.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Előtészta

Tészta

Kelesztéshez

Kenéshez

Elkészítés

Előtészta

  1. Az előtésztát (kovászt) előző este elkészítjük. A langyos vízben elkeverjük (feloldjuk) az élesztőt, és alaposan összekeverjük a liszttel. Szobahőmérsékleten egy éjszakát hagyjuk érni.
  2. Másnap összeállítjuk a tésztát. A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanálnyi porcukrot (a porcukor nem szerepel külön a hozzávalók között), és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben egy nagy tálba halmozzuk a maradék hozzávalókat, valamint a kovászt és az élesztős tejet. Robotgéppel elkezdjük dagasztani, ha összeállt, kézzel folytatjuk a dagasztást, legalább 5 percen keresztül. A tészta kicsit lágy és ragadós, de ez ne riasszon meg senkit, a brioche-unk így lesz könnyű és levegős (ha nagyon ragad, pótoljuk a lisztet, de vigyázzunk, ne adjunk hozzá sokat).
  3. Ha a tésztát elkészítettük, a kelesztőtálat kikenjük az egy evőkanál olajjal. Ezután belehelyezzük a tésztát, letakarjuk, és 45 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát egyenlő részekre vágjuk, és megformázzuk a brioche-okat.
  5. Sütőlapra rakjuk őket, és további 30 percet kelesztjük (fontos, hogy szoros csigákat formázzunk, mert a második kelésnél könnyen elvesztik a formájukat). A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. Ezután megkenjük a felvert tojással, és 10 percig hagyjuk rászáradni, újra lekenjük, és megszórjuk a cukorral.
  7. Sütőbe toljuk, és aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3054
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Brioche számomra a péksütemények királynője, egy pohár tejeskávéval és enyhén sózott vajjal pedig maga „A” reggeli. Éppen ezért nem nyugodhattam addig, amíg otthon el nem készítettem a saját változatomat. Úgy tűnik, sikerült…:-) Nem tartozik az expressz receptek közé, de amikor megkóstolod a puha, könnyű, vajas brioche-t, minden nehézséget elfelejtesz (még azt is, hogy reggel hatkor kellett felkelni, hogy reggelire tudjuk fogyasztani…).  A páromtól kapott dicséret, mely szerint még soha életében nem evett ilyen finomat, és simán veri az összes bolti brioche-t, nos, az mindennél többet ér… A recept forrása (némi változtatással) Monitor konyhája.

Hozzávalók

Előtészta

Tészta

Kelesztéshez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...