Eclair házilag
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Juditsindania
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krém elkészítése
-
10g finomliszt38 kcal
-
8g tej5 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
18g tojás23 kcal
A tészta elkészítése
-
40g tej22 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
13 kcal
-
1g vaj9 kcal
Töltés
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
13g főzőtejszín17 kcal
A csokibevonat elkészítése
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krém elkészítése
-
125g finomliszt455 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
220g tojás277 kcal
A tészta elkészítése
-
480g tej269 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
152 kcal
-
15g vaj108 kcal
Töltés
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
155g főzőtejszín203 kcal
A csokibevonat elkészítése
Összesen
3792
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A krém elkészítése
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
13g tojás16 kcal
A tészta elkészítése
-
28.3g tej16 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
2.4g kukoricakeményítő9 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
Töltés
-
11.8g étcsokoládé64 kcal
-
9.1g főzőtejszín12 kcal
A csokibevonat elkészítése
Összesen
223
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 209.9 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3948 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.4 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 449.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1419 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 1285 mg
-
Retinol - A vitamin: 1391 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1934 micro
Összesen
3792
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A krém elkészítése
A tészta elkészítése
-
480 ml tej
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
4 db tojássárgája
-
70 g cukor
-
40 g kukoricakeményítő
-
15 g vaj
Töltés
-
200 g étcsokoládé
-
155 ml főzőtejszín
A csokibevonat elkészítése
Elkészítés
A krém elkészítése
- 4 db tojássárgájához hozzáadunk 70 g cukrot és a vaníliaaromát, valamint a kukoricakeményítőt.
- Hozzáöntjük a 480 ml tejet, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a pudingszerű állapotot elérjük.
- Belerakjuk 15 g vajat, és simára keverjük.
- Tegyük félre hűlni.
A tészta elkészítése
- 100 ml tejet ugyanannyi vízzel, csipet sóval és a 2 evőkanál cukorral feltesszük melegedni.
- Adjuk hozza a 80 g vajat, és forrásig főzzük.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet. Egy viszonylag kemény masszát kapunk.
- Tegyük vissza a tűzre körülbelül még egy percig, és folyamatosan forgassuk fakanállal az edényben.
- Rakjuk át a masszát egy hőálló tálba, és a tojásokat egyesével keverjük hozzá.
- Mikor teljesen kikevertük a tésztát, kihűlt állapotban szedjük át egy formázó zacskóba, és ha lehet, használjunk recés formázó véget hozzá.
- Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, és melegítsük fel a sütőt 175 C-ra.
- 5-6 cm-es, egyenes csíkokat nyomjunk ki, hagyjunk köztük kb. 2 cm-es távolságot a tepsin.
- Tegyük be a sütőbe, és 10 perc után nyissuk ki résnyire az ajtaját. Egy fakanállal is ki lehet támasztani.
- Még süssük kb. 20-30 percig. Néha ellenőrizzük, hogy aranybarnára sült-e már.
- Vegyük ki a sütőből, és egy hurkapálcikával szúrjunk bele a végébe, hogy kiengedjük a gőzt.
- Hagyjuk kihűlni, majd egy kb. fél cm átmerőjű formázó heggyel fúrjunk 2-3 lyukat a sütik aljába. Itt fogjuk benyomni a krémet.
Töltés
- A már kihűlt vaníliakrémet szedjük át egy nyomózsákba közepes heggyel a végen.
- A sütemények alján levő lyukakba töltsük be a krémet.
- Ha túlment, csak egy tompább késsel szedjük le a többletet.
A csokibevonat elkészítése
- A tejszínt mikróba vagy tűzön éppen csak felforraljuk.
- Egy hőálló edénybe ráöntjük a csokira.
- Hagyjuk állni kb. 1 percet.
- Keverjük csomómentesre.
- Mártsuk bele a tetejét egyesével a süteményeknek, és tegyük rá egy tálcára.
- Rakjuk be a hűtőbe kb. fél órára, amíg a csokoládé lehűl.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1925
- Feltöltés dátuma: 2018. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Juditsindania
6 recept
Nem túl bonyolult, és mindenki kedvence.