Eclair fánk Györgyi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
25g sertészsír226 kcal
-
50g víz0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
3g cukor10 kcal
A krémhez
A tetejére
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
964
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
100g sertészsír902 kcal
-
200g víz0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
10g cukor39 kcal
A krémhez
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
3848
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
6.4g sertészsír57 kcal
-
12.7g víz0 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
A krémhez
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
2.9g csokoládés pudingpor11 kcal
-
8g margarin57 kcal
-
31.8g tej18 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
A tetejére
-
6.4g tortabevonó35 kcal
Összesen
244
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 114.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
964
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 270.6 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 1183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2749.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 812 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 880 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.5 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 459 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 340 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 927 mg
-
Retinol - A vitamin: 1425 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 789 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1505 micro
Összesen
3848
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg sertészsír
-
2 dl víz
-
5 evőkanál finomliszt
-
6 db tojás
-
1 ek cukor
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
12.5 dkg margarin
-
5 dl tej
-
4 ek cukor
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk.Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől.Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.
- A tepsibe sütőpapírt teszünk,habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm csíkokatnyomunk belőle.
- A sütőt 220 fokraelőmelegítjük,kb. 20 perc alatt.
- Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni.
- Nagyon fontos, hogyaz ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuka sütőt 180 fokra, és tovább sütjük még 20 percig.
- Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel,hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesena sütőt elzártuk.
- 25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük,majd kettévágjuk.
- A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük.Két és fél deci tejbe beletesszük a negyed margarint, ésa pudingotgázonsűrűre főzzük.
- Ugyanezt csináljuk a csokoládés pudinggal is. Teljesen kihűtjük mindkettő pudingot.
- Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele a fánkokat.
- A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és a fánkok tetejére csurgatjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3716
- Feltöltés dátuma: 2013. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Már régen készítettem ezt a fánkot, féltem is, hogy nem sikerül. Ennek a titka a sütésben rejlik. Én is elrontottam vagy 3-szor, mire rájöttem a titkára. Ez is egy nagyon finom sütemény.