r
Nosalty Logó

Eclair fánk Györgyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eclair fánk Györgyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.5 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    459 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 3848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk.Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől.Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.
  3. A tepsibe sütőpapírt teszünk,habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm csíkokatnyomunk belőle.
  4. A sütőt 220 fokraelőmelegítjük,kb. 20 perc alatt.
  5. Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni.
  6. Nagyon fontos, hogyaz ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuka sütőt 180 fokra, és tovább sütjük még 20 percig.
  7. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel,hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesena sütőt elzártuk.
  8. 25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük,majd kettévágjuk.
  9. A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük.Két és fél deci tejbe beletesszük a negyed margarint, ésa pudingotgázonsűrűre főzzük.
  10. Ugyanezt csináljuk a csokoládés pudinggal is. Teljesen kihűtjük mindkettő pudingot.
  11. Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele a fánkokat.
  12. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és a fánkok tetejére csurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3716
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régen készítettem ezt a fánkot, féltem is, hogy nem sikerül. Ennek a titka a sütésben rejlik. Én is elrontottam vagy 3-szor, mire rájöttem a titkára. Ez is egy nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...