r
Nosalty Logó

Dzsemes-krémsajtos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Dzsemes-krémsajtos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta elkészítése

Tészta formázása

Összesen 602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta elkészítése

Tészta formázása

Összesen 4819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta elkészítése

Tészta formázása

Összesen 446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    251.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 4819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Tészta formázása

  • 10 dkg lekvár/ dzsem (bármilyen gyümölcsből lehet, de a piros jobban mutat)

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Robotgéppel is összekeverhető, csak a tál megfelelő méretű legyen az alapanyagokhoz.
  2. A puha margarint elkezdjük keverni, közben mehet bele a cukor, (1 csipet só is javasolt) és a mascarpone. Ne keverjük túl a margarin miatt, de a cukor már ne sercegjen. Ekkor mehet bele a tojássárga és a vaníliás cukor. Ha jól eldolgoztuk, beledolgozzuk a lisztet is. A tálat 1 órára betesszük a hűtőbe.

Tészta formázása

  1. Ha még kb. fél óra van hátra a tésztának a pihenésből, előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sütőlemezt vagy ha az nincs a leglaposabb tepsiket is előkészítjük, de nem kell kizsírozni. (sütőpapírt tehetünk bele)
  2. A tésztából kb. 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk és kb. 5 cm távolságra egymástól berakosgatjuk a tepsibe. Egy fakanál nyelével a golyók közepébe mélyedést nyomunk és abba töltjük a kb. 1/4 kávéskanálnyi dzsemet. Mehet a sütőbe kb. 10-12 percig. Kicsit várjunk a kiszedéssel, majd tegyük át egy rácsra a teljes kihűlésig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 417
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Ajánló

Egy újfajta keksz, amit javasolt kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos nem készítettem külön fotót a kekszekről. A receptben leírt keksz a középső. Kb. 60 db lesz, persze függ a golyócskák méretétől is. Mindenféle dzsemmel tölthető, így változatos lesz. A receptet a Nagy Süteményes könyvben találtam, és kicsit változtattam rajta.

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Tészta formázása

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...