r
Nosalty Logó

Duplán sajtos-paradicsomos burgonya szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Duplán sajtos-paradicsomos burgonya szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1402 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    324 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már langyos, akkor meghámozzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A burgonyákat vízszintesen 3 darabra vágjuk: az alsó rétegbe szeletelt trappista sajtot, a második rétegbe reszelt parmezán forgácsot teszünk, valamint egy szelet paradicsomot. A sorokat ízesítjük a fűszerekkel: só, bors, grill zöldség fűszersó.
  3. A megtöltött burgonyákat a bacon szeletekkel körbetekerjük, és még fűszerezzük kakukkfűvel és petrezselyem zölddel, majd hústűvel rögzítjük.
  4. Kevés olívaolajjal kikenünk egy tepsit, ebbe helyezzük a "szendvicseket". 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd 200 fokon még 5-10 percet, hogy a bacon szép piros legyen.
  5. A végén parmezán forgáccsal megspékeltem :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1109
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Duplán sajtos-paradicsomos burgonya szendvics
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Egy újdonságnak számító köret, de salátával akár főétel is lehet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...