Duplán könnyű szőlőpite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
423
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2538
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 92.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
423
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 556 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3092.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 757 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1338 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.3 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 556.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1043 micro
Összesen
2538
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Darabosra vágjuk a mandulát, összekeverjük a nádcukorral, kis fahéjjal, és félretesszük, ez megy majd a tetejére.
- Mixerrel habosra verjük a tojásokat cukorral, vaníliával, hozzáadjuk a joghurtot és szép lassan a sütőport és a lisztet.
- Közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, rászórjuk a szőlőt, erre a cukrozott mandulát.
- Előmelegített sütőben sütjük, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 345
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18735
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.
Ajánló
Őszi délután kávéhoz...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Oli(E)va
85 recept
Miért duplán könnyű? Az elkészítése is pikk-pakk és a süti tésztája is habkönnyű, nincs benne vaj, ami kissé lehúzza... Én az enyémbe néhány szilvát is beleszórtam, a pillekönnyű tésztában a szaftos gyümölcsök és a rákaramellizálódott fahéjas mandula... mennyei ízhatás.