Dupladiós zserbó kocka Smaragd konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
tészta
-
17g tej9 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
2 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
8g dió55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
29g vaj209 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
töltelék
máz
Összesen
780
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
tészta
-
200g tej112 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
350g vaj2510 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
töltelék
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
250g dió1635 kcal
máz
Összesen
9344
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
tészta
-
9.1g tej5 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
18.3g finomliszt66 kcal
-
4.6g dió30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
16g vaj115 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
töltelék
-
22.8g sárgabaracklekvár63 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
11.4g dió75 kcal
máz
Összesen
426
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
780
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 124.9 g
Zsír
-
Összesen 607.8 g
-
Telített zsírsav 250 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 183 g
-
Koleszterin 1482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4886.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 975 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 832 mg
-
Foszfor 2360 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 892.3 g
-
Cukor 428 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 356.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2972 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 753 micro
-
Kolin: 782 mg
-
Retinol - A vitamin: 2910 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 736 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 817 micro
Összesen
9344
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
426
kcal
Hozzávalók
tészta
-
2 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
40 dkg finomliszt
-
10 dkg dió
-
2 csipet sütőpor
-
1 csipet só
-
2 ek porcukor
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
35 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
töltelék
máz
Elkészítés
tészta
- Langyosra melegített tejbe tesszük a teáskanál cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt, felfuttatjuk.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált diót, sütőport, csipet sót, porcukrot, tojásokat, vajat és az élesztős tejet, citromhéjat. Szép fényes tésztát gyúrunk belőle.
- A lisztezett deszkán három felé osztjuk, és kis cipókká gömbölyítjük.
- Egyenként kisodorjuk a tésztacipókat a tepsink nagyságához mérve. Az első kisodrott tésztát zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük a sodrófa segítségével. Villával megszurkáljuk, és megkenjük a lekvárunk fele adagjával. Erre rászórjuk a porcukorral elkevert darált dió felét. Erre rátesszük a második kisodrott tésztát, és megszurkáljuk villával. Megkenjük a lekvárral, és rászórjuk a cukros diót.
- A harmadik tésztát is kisodorjuk, rátesszük ezt is, megszurkáljuk villával, és 180 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg szép pirosas barna lesz kb. 45 perc (villanysütőben).
- Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni. Vajjal felolvasztott csokoládéval leöntjük.
- Amikor félig megdermedt a csokoládé rajta, a tepsiben felkockázzuk, és megszórjuk darált dióval. Majd tovább hűtjük, míg a csokoládé szilárdabbá dermed.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 7527
- Feltöltés dátuma: 2015. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
Nálunk hagyomány, zserbót csakis mézes krémessel együtt süthetek. Most dupláztam a dióval. Nagyon finom, porhanyós lett a tésztája.