r
Nosalty Logó

Dupladiós zserbó kocka Smaragd konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Dupladiós zserbó kocka Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

töltelék

máz

Összesen 780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

töltelék

máz

Összesen 9344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

töltelék

máz

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    607.8 g
  • Telített zsírsav
    250 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4886.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    2360 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.3 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2972 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2910 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 9344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

máz

Elkészítés

tészta

  1. Langyosra melegített tejbe tesszük a teáskanál cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált diót, sütőport, csipet sót, porcukrot, tojásokat, vajat és az élesztős tejet, citromhéjat. Szép fényes tésztát gyúrunk belőle.
  3. A lisztezett deszkán három felé osztjuk, és kis cipókká gömbölyítjük.
  4. Egyenként kisodorjuk a tésztacipókat a tepsink nagyságához mérve. Az első kisodrott tésztát zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük a sodrófa segítségével. Villával megszurkáljuk, és megkenjük a lekvárunk fele adagjával. Erre rászórjuk a porcukorral elkevert darált dió felét. Erre rátesszük a második kisodrott tésztát, és megszurkáljuk villával. Megkenjük a lekvárral, és rászórjuk a cukros diót.
  5. A harmadik tésztát is kisodorjuk, rátesszük ezt is, megszurkáljuk villával, és 180 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg szép pirosas barna lesz kb. 45 perc (villanysütőben).
  6. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni. Vajjal felolvasztott csokoládéval leöntjük.
  7. Amikor félig megdermedt a csokoládé rajta, a tepsiben felkockázzuk, és megszórjuk darált dióval. Majd tovább hűtjük, míg a csokoládé szilárdabbá dermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7527
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dupladiós zserbó kocka Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

Nálunk hagyomány, zserbót csakis mézes krémessel együtt süthetek. Most dupláztam a dióval. Nagyon finom, porhanyós lett a tésztája.

Hozzávalók

tészta

töltelék

máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...