r
Nosalty Logó

Dupla rétegű lekváros-diós kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Dupla rétegű lekváros-diós kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 321 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5051.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    2621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.6 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 4741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, az élesztőt, a cukrot és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a langyos tejet, az olvasztott vajat és a tojást.
  2. Dolgozzuk össze a tésztát, utána osszuk négy egyenlő részre és formáljunk belőlük gömb alakokat. 20 percig hagyjuk pihenni és kelni a tésztákat. Amíg a tészták pihennek, addig összekeverjük a darált diót a cukorral.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

Töltelék

  1. Külön - külön két tésztadarabot kör alakúra nyújtunk, az egyiket megkenjük három evőkanál lekvárral és megszórjuk a cukros dió felével is. A másik tésztalapot pedig ráhelyezzük, befedjük vele.
  2. Finoman lenyomkodjuk és egy éles késsel 16 körcikkre felvágjuk. Ezután szorosan feltekerjük és a tepsire tesszük. A felsorakoztatott kifliket megkenjük tojássárgájával, a durvára vágott diót összekeverjük cukorral és megszórjuk a tetejüket.
  3. 180 C fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ugyanígy teszünk a másik két tésztadarabbal is. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 5197
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dupla rétegű lekváros-diós kiflik
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...