r
Nosalty Logó

Dupla csokoládémousse vaníliaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Dupla csokoládémousse vaníliaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Összesen 6665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    468.6 g
  • Telített zsírsav
    273 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    3091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6145.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2371 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    597 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2888 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2250 micro
Összesen 6665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Elkészítés

A báziskrémhez

  1. A bázis krém elkészítéséhez tegyünk fel egy teflon edényt a tűzhelyre és öntsük bele a tejet, cukrot, tojássárgáját.
  2. Habverővel keverjük össze az anyagokat, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig kavargassuk fakanállal, amíg fújás hatására a kanalunk hátoldalán rózsa nem keletkezik. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen belőle.
  3. Tűzről levéve rögtön felezzük ketté, 2 db 2 literes műanyag tálba.
  4. A keserű és a fehér csokoládénkat szeparálva törjük bele egy-egy tálkába.
  5. A tejszínünket verjük habbá, de csak 80%-os keménységűre, és ezt is felezzük meg.
  6. Ha mindent előkészítettünk, akkor kezdődjék a mousse gyártás. Melegítsük meg a csokoládéinkat vízgőz felett, vagy csak egyszerűen a mikróban folyósra. Öntsük őket bele az időközben langyos báziskrémeinkbe.
  7. Kezdjük az egyikkel, mondjuk a fehérrel.
  8. A báziskrémet és az olvasztott fehér csokit kavarjuk össze egy gumilapát segítségével (fakanál is jó), majd adjuk hozzá 3-4 adagban a felvert tejszínhabot, folyamatos kevergetés közben kavarjuk csomómentesre. Simítsuk el a tetejét, és már mehet is a hűtőbe. Ugyanezzel a technikával készítsük el a keserű csokisat is.
  9. 1-2 órát hagyjuk dermedni.
  10. Vaníliaöntet elkészítéséheztegyük fel főni a tejet és a tejszínt. Dobjuk bele a hosszában kettévágott, megkapargatott vaníliát. Nyugodtan mehet bele a hüvelye is, majd a végén kidobjuk belőle.
  11. A cukrot a tojássárgájávalkavarjuk habosra, majd hőkiegyenlítés mellett adjuk a forrásban lévő tejmixhez. Kevés vízzel feloldott keményítővel sűrítsük. Kicsit forraljuk még, majd a hideg vajjal dúsítsuk az öntetet. Vegyük le a tűzhelyről és hűtsük ki!
  12. Tálaláskor melegvízbe mártott kanál segítségével formázzuk tojás formájúra a habokat.
  13. Öntettel és friss gyümölccsel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3295
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért kell a fehér csokiból több, mert kevésbé tömörít, mint a keserű!

Hozzávalók

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...