Dupla csokoládémousse vaníliaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
A báziskrémhez
-
20g tej11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
12g tojássárgája39 kcal
A mousse-hoz
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
30g fehér csokoládé162 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A vaníliaöntethez
-
60g tej34 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10 kcal
-
3g vaj22 kcal
Összesen
667
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
A báziskrémhez
-
200g tej112 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
A mousse-hoz
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
300g fehér csokoládé1617 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A vaníliaöntethez
-
600g tej336 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
101 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
6665
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
A báziskrémhez
-
8.4g tej5 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A mousse-hoz
-
8.4g étcsokoládé46 kcal
-
12.6g fehér csokoládé68 kcal
-
20.9g habtejszín61 kcal
A vaníliaöntethez
-
25.1g tej14 kcal
-
8.4g habtejszín24 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.3g burgonyakeményítő4 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
667
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 98.8 g
Zsír
-
Összesen 468.6 g
-
Telített zsírsav 273 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 3091 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6145.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 2371 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 2154 mg
-
Nátrium 1057 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.9 g
-
Cukor 456 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 559.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2951 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 597 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 1852 mg
-
Retinol - A vitamin: 2888 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 695 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2250 micro
Összesen
6665
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A báziskrémhez
-
200 ml tej
-
50 g cukor
-
6 db tojássárgája
A mousse-hoz
-
300 g fehér csokoládé
-
500 ml habtejszín
A vaníliaöntethez
-
600 ml tej
-
200 ml habtejszín
-
80 g cukor
-
4 db tojássárgája
-
2 evőkanál burgonyakeményítő
-
30 g vaj
Elkészítés
A báziskrémhez
- A bázis krém elkészítéséhez tegyünk fel egy teflon edényt a tűzhelyre és öntsük bele a tejet, cukrot, tojássárgáját.
- Habverővel keverjük össze az anyagokat, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig kavargassuk fakanállal, amíg fújás hatására a kanalunk hátoldalán rózsa nem keletkezik. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen belőle.
- Tűzről levéve rögtön felezzük ketté, 2 db 2 literes műanyag tálba.
- A keserű és a fehér csokoládénkat szeparálva törjük bele egy-egy tálkába.
- A tejszínünket verjük habbá, de csak 80%-os keménységűre, és ezt is felezzük meg.
- Ha mindent előkészítettünk, akkor kezdődjék a mousse gyártás. Melegítsük meg a csokoládéinkat vízgőz felett, vagy csak egyszerűen a mikróban folyósra. Öntsük őket bele az időközben langyos báziskrémeinkbe.
- Kezdjük az egyikkel, mondjuk a fehérrel.
- A báziskrémet és az olvasztott fehér csokit kavarjuk össze egy gumilapát segítségével (fakanál is jó), majd adjuk hozzá 3-4 adagban a felvert tejszínhabot, folyamatos kevergetés közben kavarjuk csomómentesre. Simítsuk el a tetejét, és már mehet is a hűtőbe. Ugyanezzel a technikával készítsük el a keserű csokisat is.
- 1-2 órát hagyjuk dermedni.
- Vaníliaöntet elkészítéséheztegyük fel főni a tejet és a tejszínt. Dobjuk bele a hosszában kettévágott, megkapargatott vaníliát. Nyugodtan mehet bele a hüvelye is, majd a végén kidobjuk belőle.
- A cukrot a tojássárgájávalkavarjuk habosra, majd hőkiegyenlítés mellett adjuk a forrásban lévő tejmixhez. Kevés vízzel feloldott keményítővel sűrítsük. Kicsit forraljuk még, majd a hideg vajjal dúsítsuk az öntetet. Vegyük le a tűzhelyről és hűtsük ki!
- Tálaláskor melegvízbe mártott kanál segítségével formázzuk tojás formájúra a habokat.
- Öntettel és friss gyümölccsel tálaljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3295
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Azért kell a fehér csokiból több, mert kevésbé tömörít, mint a keserű!