Dubarry szelet ahogy Anett készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
293g karfiol29 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
621
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
1170g karfiol117 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2480
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
10.7g csirkemellfilé13 kcal
-
55.9g karfiol6 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7.2g sajt25 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
119
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 171.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
621
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.9 g
Zsír
-
Összesen 153.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4389.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1457 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1391 mg
-
Nátrium 1197 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 685.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 433 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
2480
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemellfilé
-
1 nagy db karfiol
-
1 bögre finomliszt
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. 20perc elég hozzá. A csirkemell szeleteket borssal fűszerezett kevés lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe helyezzük őket.
- Elkészítjük a besamelmártást, kevés vajat hevítünk egy kisebb edényben, (öntsük hozzá 1-2 evőkanál olajat, hogy a vaj ne égjen meg), hozzáadunk 3 púzott evőkanál lisztet. Pirítsuk aranyszínűre, és adjunk hozzá egy fél evőkanál ételízesítőt. Ezután öntsük fel 3-4 dl tejjel fokozatosan, és kevergessük, amíg puding állagú sűrűségű masszát nem kapunk.
- A tepsibe helyezett csirkemellekre öntsük rá a kevés olajat, amiben kisütöttük a húst, helyezzünk minden hússzeletre egy-egy darab karfiolt. Kanalazzuk a tetejére a besamelt, és végül reszelt sajttal hintsük meg. Tegyük a sütőbe, amíg megpirul a sajt a tetején. Tetszőleges körettel tálaljuk, én ez esetben rizibizit adtam hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 24877
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk ez az étel csirkemellből készül, de sertéskarajból is finom. Variálhatjuk kedvünkre a hozzávalókat, akár brokkolival és füstölt sajttal is készíthetjük. Mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítse az ételeit, nekem kevés a besamel mártás sóval és borssal való fűszerezése, ezért használok ételízesítőt helyette.