Dubarry csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petrőcz Cintia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
498
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1992
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
23.6g csirkemellfilé28 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
52.4g karfiol5 kcal
-
0g só0 kcal
A besamellhez
Összesen
103
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 202.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
498
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.8 g
Zsír
-
Összesen 121.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 637 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4001.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1029 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1622 mg
-
Nátrium 964 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 808.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 896 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
1992
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
103
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A húshoz
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kg karfiol
-
só ízlés szerint
A besamellhez
-
70 g vaj
-
60 g finomliszt
-
3 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemellet ketté szedjük, félbe vágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
- Az előkészített csirkemelleket egy kis olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
- A karfiol száráról levagdossuk a gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró, sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb. 20 perc alatt
- A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni.
- A besamellhez egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
- Ha jól összekevertük, apránként felöntjük a tejjel folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik.
- Levesszük a tűzről, tejföllel higítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
- Most a besamellt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 580
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 75
- Össznézettség: 127681
- Feltöltés dátuma: 2012. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petrőcz Cintia
14 recept
Kollégista vagyok, az iskolában szoktak ilyen husit adni ebédre/vacsira, és nagyon ízlett. Kerestem is egy receptet és nagyon jól sikerült. :)