r
Nosalty Logó

Dubai csokis babka

Nosalty
Dubai csokis babka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

690
Kalória
15.6g
Fehérje
74.4g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
20.7g
Víz
75.4g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
20.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 690 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    371.2 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5557.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 6903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

  1. Először keverjük össze a langyos tejet, az élesztőt, a porcukrot és a sót egy tálban. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tojásokat, majd keverjük össze ezt is. Gyúrjuk 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz, félidőben pedig adjuk hozzá a puha vajat, és dolgozzuk el vele. Lisztes deszkán átgyúrhatjuk, majd fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.
  2. Pirítsuk meg a kadayif tésztát 50 g vajban, amíg aranybarna nem lesz, majd még langyosan adjuk hozzá a pisztáciakrémet és a tahinit. Jól keverjük össze, és hagyjuk állni. A csokoládétöltelékhez olvasszuk fel a 70%-os csokoládét egy kevés tejszínnel, amíg sima állagú nem lesz. Hagyjuk picit hűlni.
  3. Miután a tészta megkelt, nyújtsuk ki kb 30 × 40 cm-es téglalapformára. Kenjük meg a csokoládéval, egyengessük el rajta a pisztáciás keveréket, majd szórjuk meg finomra vágott, pirított pisztáciával is.
  4. Tekerjük fel a tésztát bejglialakúra, majd vágjuk fel hosszában, és csavarjuk össze a két rudat úgy, mintha fonatot csinálnánk.
  5. Helyezzük a babkát egy sütőpapírral bélelt kenyérformába, majd süssük előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Tálaljuk extra csokoládéval és pisztáciával!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ízesítésekben is elérhető. A babka pedig egy ínycsiklandó, töltött kalács, amely a zsidó konyhából származik, és az utóbbi években világszerte népszerűvé vált. A dubai csokis babka ennek a két alkotásnak a szerelemgyermeke: különleges ízélmény a csokoládé és a pisztácia találkozásával és a kadayif tészta ropogós textúrájával. A babkát érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek! Tálalás előtt egy kis friss gyümölcs, például málna vagy eper nagyszerű kísérő lehet, még szebbé varázsolva a babkánkat.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...