r
Nosalty Logó

Dobostorta Eszti módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Dobostorta Eszti módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

Összesen 1494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

Összesen 8963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    406.7 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4525.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1246.5 g
  • Cukor
    864 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    1542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3237 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2582 micro
Összesen 8963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet egybedolgozzuk és a végén hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  2. Ebből 7 lap lesz. 200 fokon sütjük, kb 5-8 percet laponként. (Kb 26 cm átmérőjűek a lapok.) A sütőpapírra rajzoljuk a kört, átfordítjuk, hogy később ne látszon meg a piskótán a ceruza nyoma. Kb 1 cm vastagságban szép egyenletesen felkenjük a masszát a kijelölt körökre. Egyszerre 2 lapot sütünk, így előkészülünk a következőkre.
  3. Krém: Felolvasztjuk az étcsokit vízgőz felett. Eközben a vajat a porcukorral összekeverjük, majd a kakaóport, vaníliás cukrot is hozzáadjuk, a végén az olvasztott étcsokit.
  4. Összeállítjuk a tortát. A cukormázhoz a pici vajat, a pici ecetet (1 tk) és a cukrot felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, ráöntjük a piskóta tetejére és gyorsan vajas késsel elvágjuk. Sok sikert, macerás, de megéri! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 26020
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobostorta Eszti módra
helly77 42 recept

Napok óta dobostortára vágytam, így nekiálltam! Órákig kerestem a megfelelő receptet, hiába... így ez a dobostorta félig receptekből, félig kútfejből van! De finom lett! Annyi, hogy a krém az étcsokitól nem folyós, hanem szilárd, de a piskóta is finom puha. A krém nem édes, enyhén keserű az étcsoki végett, aki nem szereti a krémes sütiket, annak is ajánlom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...