r
Nosalty Logó

DNK 1,5 (Dagasztás Nélküli Kenyér)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
DNK 1,5 (Dagasztás Nélküli Kenyér)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az 1 kg-os kenyérhez

A 0,5 kg-os kenyérhez

Összesen 1252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az 1 kg-os kenyérhez

A 0,5 kg-os kenyérhez

Összesen 5005 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az 1 kg-os kenyérhez

A 0,5 kg-os kenyérhez

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9095.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    6599 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 5005 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Az 1 kg-os kenyérhez

A 0,5 kg-os kenyérhez

Elkészítés

Az 1 kg-os kenyérhez

  1. Először a száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük egy dagasztótálban. Használhatunk fehér lisztet, lisztkeveréket és teljesőrlésű lisztet is, fantáziánkra van bízva, mindegyik verzió szépen megkel és kisül.
  2. Aztán a méznek fúrunk egy lyukat ujjunkkal a lisztbe és belecsorgatjuk, majd önthetjük bele a tej és meleg víz keverékét, ami minden esetben legyen langyos! Mehet az olaj is.
  3. Az egészet kézzel összegyúrjuk. Ha teljes kiőrlésű liszttel dolgozunk, a tészta először nagyon ragacsos lesz, kell időt hagyni, hogy a rostok megszívják magukat nedvességgel. Tegyük a konyharuhával borított tálat meleg helyre, hogy a tészta megkeljen. Kelesztési ideje 1,5 óra, de az sem baj, ha tovább hagyjuk.
  4. Sütőt előmelegítjük 230 fokra és betesszük a kenyérsütésére használt fedeles edényünket, hogy átforrósodjon. Erre azért van szükség, hogy a tészta ne ragadjon bele, hanem készre sülve szépen kicsússzon belőle.
  5. Megkelt tésztánkat óvatosan, ujjainkkal segítve kiborítjuk a tálból egy lisztes felületre (tetejét is lisztezzük meg picit) és a sütőforma alakjára igazítjuk óvatosan. Majd a forró edényt kivéve, "beledobjuk" a tésztát, rátesszük a fedelét és betesszük sülni.
  6. A nagyobb kenyeret 30 percig sütjük lefedve 230 fokon, a kisebb kenyeret 20 percig sütjük lefedve 230 fokon. Eztán levesszük a fedőt és a hőfokot is 200 fokra, majd nagyobb kenyérnél még további 15 percig sütjük, kisebb kenyérnél 10 percig. Figyeljük, hogy ha szép aranybarna lett, készen is van.
  7. A forró kenyeret könnyedén kiborítjuk egy deszkára, fakanalakat teszünk alá és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 302
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 45071
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meguntam a boltban kapható kenyércsodákat és kerestem olyan tésztareceptet, amivel nem kell sokat vesződni, gyerekek mellett is hamar megvan a finom házi kenyér. Íme, ez az amit találtam EZEN a blogon és immáron egy éve lelkesen sütöm a legkülönfélébb verziókban. Mert feldobhatjuk sokféleképpen: tegyünk bele magokat, készítsük el egy kis zabliszt / hajdinaliszt / kölesliszt / csicseriborsóliszt hozzáadásával. Más és más ízvariációkat lehet kihozni belőle. Szoktam még fűszerekkel is sütni, családunk kedvence a bazsalikomos és a fokhagymás. :-) Az eredeti recepthez képest teszek bele olajat, mert rájöttem, hogy így lágyabb, "nedvesebb" tésztát kapok végeredményül, könnyebb nyelni, úgymond "jobban csúszik" :-) A képen látható kenyér nagyobb részben fehér lisztes és 0,5 kg. Kenyérsütő gépben is elkészíthető!!

Hozzávalók

Az 1 kg-os kenyérhez

A 0,5 kg-os kenyérhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...