r
Nosalty Logó

Diótorta Eilától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eila
Diótorta Eilától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 5114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.2 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 5114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Elkészítés

Piskótalaphoz:

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma aljára sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat vízzel és a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük maximum teljesítményen minimum 5 percig, míg szinte ki nem fehéredik.
  3. Belekeverjük az átszitált liszt, dió és a sütőpor keverékét.
  4. Beleöntjük a formába, elsimítjuk, és tűpróbáig megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Krémhez:

  1. A lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. A vajat és a margarint a cukorral kikeverjük, a főzött részhez adjuk.
  3. Habverővel krémesre dolgozzuk, majd finoman belekeverjük a darált diót. Kihűtjük.

Dió grillázshoz:

  1. A cukrot lábosban aranyszínűre pirítjuk, belekeverjük a diót, és azonnal sütőpapírra öntjük.
  2. Ha teljesen kihűlt, és megszilárdult, zacskóba tesszük, és összetörjük.
  3. A tortalapot egy tálra helyezzük, rásimítjuk a krémet, és megszórjuk a grillázzsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1871
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olyan régen találtam erre a receptre Citromhab blogján. Közkedvenc lett nálunk, főleg nálam, mert elsőre sikerült elkészíteni, aztán másodjára is minden malőr nélkül. Egyedül csak a vaj arányán változtattam, mert nem volt elég itthon, és a krémet kihűtöttem, mielőtt felkentem a piskótára. :)

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...