r
Nosalty Logó

Diótorta Eilától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eila
Diótorta Eilától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 5114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.2 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 5114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Elkészítés

Piskótalaphoz:

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma aljára sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat vízzel és a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük maximum teljesítményen minimum 5 percig, míg szinte ki nem fehéredik.
  3. Belekeverjük az átszitált liszt, dió és a sütőpor keverékét.
  4. Beleöntjük a formába, elsimítjuk, és tűpróbáig megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Krémhez:

  1. A lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. A vajat és a margarint a cukorral kikeverjük, a főzött részhez adjuk.
  3. Habverővel krémesre dolgozzuk, majd finoman belekeverjük a darált diót. Kihűtjük.

Dió grillázshoz:

  1. A cukrot lábosban aranyszínűre pirítjuk, belekeverjük a diót, és azonnal sütőpapírra öntjük.
  2. Ha teljesen kihűlt, és megszilárdult, zacskóba tesszük, és összetörjük.
  3. A tortalapot egy tálra helyezzük, rásimítjuk a krémet, és megszórjuk a grillázzsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1865
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olyan régen találtam erre a receptre Citromhab blogján. Közkedvenc lett nálunk, főleg nálam, mert elsőre sikerült elkészíteni, aztán másodjára is minden malőr nélkül. Egyedül csak a vaj arányán változtattam, mert nem volt elég itthon, és a krémet kihűtöttem, mielőtt felkentem a piskótára. :)

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...