r
Nosalty Logó

Diótorta Eilától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Eila
Diótorta Eilától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

641
Kalória
10.6g
Fehérje
70.6g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
27.4g
Víz
94.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
47.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 5114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalaphoz:

Krémhez:

Dió grillázshoz:

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.2 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    219.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 5114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

Piskótalaphoz:

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma aljára sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat vízzel és a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük maximum teljesítményen minimum 5 percig, míg szinte ki nem fehéredik.
  3. Belekeverjük az átszitált liszt, dió és a sütőpor keverékét.
  4. Beleöntjük a formába, elsimítjuk, és tűpróbáig megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Krémhez:

  1. A lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. A vajat és a margarint a cukorral kikeverjük, a főzött részhez adjuk.
  3. Habverővel krémesre dolgozzuk, majd finoman belekeverjük a darált diót. Kihűtjük.

Dió grillázshoz:

  1. A cukrot lábosban aranyszínűre pirítjuk, belekeverjük a diót, és azonnal sütőpapírra öntjük.
  2. Ha teljesen kihűlt, és megszilárdult, zacskóba tesszük, és összetörjük.
  3. A tortalapot egy tálra helyezzük, rásimítjuk a krémet, és megszórjuk a grillázzsal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Nem olyan régen találtam erre a receptre Citromhab blogján. Közkedvenc lett nálunk, főleg nálam, mert elsőre sikerült elkészíteni, aztán másodjára is minden malőr nélkül. Egyedül csak a vaj arányán változtattam, mert nem volt elég itthon, és a krémet kihűtöttem, mielőtt felkentem a piskótára. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!