r
Nosalty Logó

Diótorta diókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Diótorta diókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Diós krémhez

Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Diós krémhez

Összesen 2579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Diós krémhez

Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    194.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    306 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 2579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Diós krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  2. Hozzáadunk 6 evőkanál cukorport, és a 6 tojássárgáját óvatosan beleforgatjuk.
  3. Ezután következik a 8 evőkanál darált dió és 2 evőkanál zsemlyemorzsa. Mindezeket könnyedén összekavarjuk.
  4. Két egyenlő részben kikent sütőformában megsütjük.

Diós krémhez

  1. 6 deka darált diót 1 deci friss tejjel leforrázunk.
  2. Ha kihűlt, 10 deka vajat 6 evőkanál vaníliás cukorport, 1-2 evőkanál rumot hozzáadva addig kavarjuk, míg szép fehér nem lesz.
  3. A lapokat megtöltjük a krémmel. A torta külsejét is vékonyan bevonjuk vele, és darált dióval bőven meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 232
  • Össznézettség: 97242
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 31.

Ajánló

A piskótamassza 24 cm átmérőjű tortaformához,  vagy 20×30-as tepsihez elég. A piskótát érdemes egyben megsütni. Éles késsel ketté vagy 3 lappá lehet vágni, és úgy megtölteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diótorta diókrémmel
Lizinka_ 607 recept

A családi receptkönyvben egy elsárgult  papír őrzi, hogy dédnagymama hogyan készítette a diótortát az 1930-as években. A kézírását természetesen átírtuk már, és laminálva egymás mellé fűztük a kettőt. Ez egy nagyon finom, különleges dió-ízű sütemény. Nagy kedvenc! Minden alkalommal, amikor megsütöm más-más formájú, és más-más díszítést kap. Nagyon tudtak a régiek...!! (A recepten található szavakat is idézem.)

Hozzávalók

Piskótához

Diós krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...