r
Nosalty Logó

Diótejes kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diótejes kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Összesen 1135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Összesen 4534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.2 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.1 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 4534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a habos élesztős tejet.
  3. Apránként hozzátesszük a többi cukrot és tejet, és összegyúrjuk, közben fokozatosan hozzáadjuk a vajat is.
  4. A tészta állagától függően a tej mennyiségét növelni vagy csökkenteni kell úgy, hogy sima tésztát kapjunk.
  5. A diótejtől a színe enyhén barna lesz.
  6. A tésztát meleg helyen megkelesztjük, majd kinyújtjuk. Kb. 10 cm széles csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. A háromszögek közepére egy kis kanálnyi tölteléket teszünk, majd felcsavarjuk kiflikké. Ha többféle töltelékkel készítjük, akkor a tetjükre megkülönböztető jelzéseket tehetünk, mint például a képen látható csokireszelék
  7. Kb. 20 percig még hagyjuk kelni a kifliket, majd sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1887
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Növényi tej felhasználása céljából jött létre a recept. Természetesen bármilyen tejjel készíthető, de a dió ad neki egy jellegzetes, de enyhe diós ízt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...