Diósguba torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
803
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
4815
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
16.8g kifli47 kcal
-
21g tej12 kcal
-
8.4g dió55 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
3.8g vaníliás pudingpor14 kcal
-
33.6g tej19 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
8.4g habtejszín25 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
Összesen
203
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1154 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
803
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.1 g
Zsír
-
Összesen 233.9 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6923.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 2396 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1230 mg
-
Nátrium 2708 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 557.9 g
-
Cukor 282 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 280 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 580 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 664 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
4815
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
-
8 db kifli
-
100 g cukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
8 ek cukor
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
- A kifliket felkarikázzuk, s hagyjuk, hogy megszáradjon. Én általában előző nap felkarikázom, kirakom az asztalra, s másnapra készítem el a diós-guba tortát, addig jól megkeményednek a kiflikarikák.
- Fél liter tejet jól felmelegítünk, s kikészítünk egy nagyobb tésztaszűrőt. A kiflikarikák kb. 1/3-át belerakjuk a tésztaszűrőbe, s ráöntjük a meleg tejet, hogy megpuhítsa a tej. Természetesen a tésztaszűrő alá rakunk egy nagyobb lábost, s abba folyik a tej, amit még a következő szűrések alkalmával újra felmelegítünk, s a többi kiflikarikákra öntjük.
- Egy nagyobb tálba rakjuk ezeket a kiflikarikákat, majd rászórjuk a darált diót és a kristálycukrot, s óvatosan összekeverjük.
- Bekapcsoljuk a sütőt. Ezután kikészítünk egy tortaformát, aminek az alját kicsit kivajazzuk, s rárakosgatjuk a diós-gubákat.
- A 2 csomag vanília pudingport megfőzzük a 8 dl tejjel és a 8 evőkanál kristálycukorral. A vaníliapuding kb. felét ráöntjük a diós-gubákra, szépen elegyengetjük, s berakjuk a sütőbe kb. 20 percre a gázsütő 6-os fokozatára.
- Ha letelt a 20 perc, akkor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd ráöntjük a maradék vaníliapudingot, s berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
- Felverjük a tejszínt a cukorral, s a kihűlt vaníliapudingra terítjük, szépen elegyengetjük. Tetejét ki lehet díszíteni, de ez nem fontos. Visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s már felszeletelhető.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 198
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept