r
Nosalty Logó

Diós-vajas kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Diós-vajas kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 932 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3731 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 932 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3731 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához megmelegítjük a tejet a cukorral.
  2. Egy tálkába belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukros tejet, és hagyjuk feltutni.
  3. Egy 20 x 30 cm-es magasfalú tepsit kivajazunk és kilisztezünk.
  4. A lisztet tálba tesszük, elvegyítjükbenne a sót, beletesszük a puha vajat, a tojást, a felfutott élesztőt,az összes tejet, és néhány perc alatt összeállítjuk. (Elég ragadós tésztát kapunk.)
  5. Rögtön a tepsibe rakjuk, pl. egy kenőlapát segítségével. 30 percet konyharuhával letakarva kelesztjük.
  6. A diót durvára felvágjuk, és 50 g vajat megolvasztunk. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
  7. A kissé megkelt tésztát az olvasztott vajjal megkenjük, és a maradék 50 g vajat apró kis darabokban a tésztába nyomkodjuk ide-oda. A dióval és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral megszórjuk, és sütőbe tesszük.
  8. Kb. 20-25 perc alatt aranyszőkére sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6496
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-vajas kalács
Vicikó 251 recept

Ez egy közismert és méltán közkedvelt német süti. Az igazi neve Butterkuchen, de csak így -vajas sütemény- olyan szimpla. Legszívesebben pihe-puhának nevezném, mert tényleg az. :-) Egy eredeti német házi receptem. Rendkívül lágy, könnyű kalács. A vaj csodát tesz benne és rajta...!  Langymelegen szinte nem lehet abbahagyni. Szuper gyorsan elkészül (kb. 1 óra ) ahhoz képest, hogy tulajdonképpen kalácsot készítünk. Mandulapehellyel az eredeti, de mi dióval is nagyon szeretjük, most így készítettem. Ha marad másnapra, akkor is ízletes, puha.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...