r
Nosalty Logó

Diós tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Diós tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    435.3 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2814 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 6677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához három tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük.
  2. A diót, porcukrot és lisztet összekeverjük, és óvatos mozdulatokkal a habot beleforgatjuk.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe apró halmokat rakunk a masszából, nem túl sűrűn, mert elterülnek.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg színt kap.
  5. A krémhez a tojássárgákat a tejjel és a liszttel folytonos kevergetés mellett, lassú tűzön sűrű péppé főzzük.
  6. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a porcukrot. Csillagcsöves zsákba (tortadíszítőbe) töltjük és apró csillagokkal díszítjük a kisült-kihűlt diós tallérokat.
  7. A mázhoz a vajat a csokoládéval felolvasztjuk és a kész tortácskákat megspricceljük a csokimasszával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6091
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Bármilyen alkalomra megállja a helyét. Húsvét, Karácsony, névnap, szülinap vagy csak egy "sima" vasárnap délután.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós tortácskák
Gubigabi 20 recept

Vendégségben ettem először és idén húsvétra elkészítettem a vendégeink nagy örömére.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...