Diós torta Helena konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
64g tojás81 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
25g dió164 kcal
A krémhez
A mázhoz
Összesen
1005
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
46 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
150g dió981 kcal
A krémhez
A mázhoz
Összesen
6022
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
25.2g tojás32 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
9.8g dió64 kcal
A krémhez
A mázhoz
Összesen
395
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
1005
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112 g
Zsír
-
Összesen 431.1 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 156 g
-
Koleszterin 1878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4673.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 764 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 779 mg
-
Foszfor 2249 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 481.2 g
-
Cukor 391 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 345.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1993 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 1299 mg
-
Retinol - A vitamin: 1962 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2020 micro
Összesen
6022
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjét verjük mixerrel kemény habbá.
- A tojássárgáját a porcukorral szintén habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a kakaót, lisztet és a diót elkeverjük óvatosan, hogy a habot ne törjük össze nagyon.
- Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a masszát, eligazítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Amikor kihűlt a piskóta, óvatosan vágjuk két vagy három részre.
- A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük, hogy szép sima legyen a krém, ízesíthetjük kevés rummal.
- A diót a meleg tejjel (szükség szerint) pépesítjük, hogy vizes homok állagú legyen, majd a vajas-cukros krémhez vegyítjük, alaposan elkeverjük.
- Megtöltjük a tortalapokat krémmel.
- Tetejét vonjuk be krémmel éscsokoládémázzal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19805
- Feltöltés dátuma: 2012. február 20.
Ajánló
Én nem teszek bele kakaót, mert elnyomja a dió ízét. Az eredeti receptben szerepel, de nekünk sokkal jobban ízlik anélkül, mert szerintem azért diótorta! Lehet bele tenni kevés sütőport.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Ez a recept már 40 éve megvan nekem. Nekünk ez a legfinomabb diós piskóta Ezt a tortát sokszor megsütöttem, mert imádjuk! Nagyon finom, könnyű a piskóta tésztája. 23 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.