r
Nosalty Logó

Diós torta Helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Diós torta Helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    431.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 6022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét verjük mixerrel kemény habbá.
  2. A tojássárgáját a porcukorral szintén habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a kakaót, lisztet és a diót elkeverjük óvatosan, hogy a habot ne törjük össze nagyon.
  4. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a masszát, eligazítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, óvatosan vágjuk két vagy három részre.
  6. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük, hogy szép sima legyen a krém, ízesíthetjük kevés rummal.
  7. A diót a meleg tejjel (szükség szerint) pépesítjük, hogy vizes homok állagú legyen, majd a vajas-cukros krémhez vegyítjük, alaposan elkeverjük.
  8. Megtöltjük a tortalapokat krémmel.
  9. Tetejét vonjuk be krémmel éscsokoládémázzal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19805
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 20.

Ajánló

Én nem teszek bele kakaót, mert elnyomja a dió ízét. Az eredeti receptben szerepel, de nekünk sokkal jobban ízlik anélkül, mert szerintem azért diótorta! Lehet bele tenni kevés sütőport.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ez a recept már 40 éve megvan nekem. Nekünk ez a legfinomabb diós piskóta Ezt a tortát sokszor megsütöttem, mert imádjuk! Nagyon finom, könnyű a piskóta tésztája. 23 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...