r
Nosalty Logó

Diós torta Helena konyhájából

helena26
Diós torta Helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

1005
Kalória
18.7g
Fehérje
80.2g
Szénhidrát
71.8g
Zsír
57.6g
Víz
313.1g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
65.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    431.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    481.2 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 6022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét verjük mixerrel kemény habbá.
  2. A tojássárgáját a porcukorral szintén habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a kakaót, lisztet és a diót elkeverjük óvatosan, hogy a habot ne törjük össze nagyon.
  4. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a masszát, eligazítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, óvatosan vágjuk két vagy három részre.
  6. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük, hogy szép sima legyen a krém, ízesíthetjük kevés rummal.
  7. A diót a meleg tejjel (szükség szerint) pépesítjük, hogy vizes homok állagú legyen, majd a vajas-cukros krémhez vegyítjük, alaposan elkeverjük.
  8. Megtöltjük a tortalapokat krémmel.
  9. Tetejét vonjuk be krémmel éscsokoládémázzal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept már 40 éve megvan nekem. Nekünk ez a legfinomabb diós piskóta Ezt a tortát sokszor megsütöttem, mert imádjuk! Nagyon finom, könnyű a piskóta tésztája. 23 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...