r
Nosalty Logó

Diós-szilvás pite Angie-30 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Diós-szilvás pite Angie-30 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A szilvás töltelék

Összesen 1088 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A szilvás töltelék

Összesen 4344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A szilvás töltelék

Összesen 242 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1088 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3018 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 4344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tészta

A szilvás töltelék

Elkészítés

A tészta

  1. A margarint, a diót, a cukrot, a liszt felét, a sütőport egy keverőtálba tesszük, majd a többi lisztet fokozatosan hozzáadva tésztát gyúrunk.
  2. A kész tésztát elfelezzük. Az egyik felet elnyújtjuk, és olajjal kikent tepsibe rakjuk, a másikat lereszeljük.

A szilvás töltelék

  1. A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk. A tésztát megszórjuk a búzadarával, majd rárakjuk a szilvákat, megszórjuk a cukorral, végül rászórjuk a lereszelt tésztát. 200 fokon 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3093
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A tésztát egy receptes könyvben találtam, ott lekvárt írtak hozzá, gondoltam, gyümölccsel finomabb lehet, szilva volt itthon, így azzal készült.

Hozzávalók

A tészta

A szilvás töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...