r
Nosalty Logó

Diós rózsa-briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Diós rózsa-briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A korongok lekenéséhez

A tetejére

Összesen 720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A korongok lekenéséhez

A tetejére

Összesen 2880 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A korongok lekenéséhez

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3342.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 2880 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A korongok lekenéséhez

A tetejére

  • 3 dkg dió (1 evőkanál cukrozott dió)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzátesszük a megkelt élesztőt, és a többi langyos tejjel, tojással dagasztjuk. Utoljára az olvasztott margarinnal fényes, szálas tésztát dagasztunk.
  3. Kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 2 mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 4×15 db korongot szúrunk ki belőle.
  5. Az összes korong felső felét olvasztott margarinnal lekenjük.
  6. Az első 5 darabot összeillesztjük, jön rá a másik 5 db úgy, hogy margarinnal lekent rész kerüljön felülre, hogy sütés közben ne nőjön össze. Majd 3 darabot teszünk a közepére, itt is úgy járunk el, mint az előzőnél, hogy a margarinos rész legyen felül. Az utolsó kettőt egy kissé összetekerjük, és a közepébe illesztjük.
  7. Felvert tojással megkenjük mind a 4 rózsát, és cukros dióval megszórjuk.
  8. 180 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2157
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Annyira finom lett, hogy legközelebb 1,5 kg liszttel készítem. A sütigyár oldalán találtam a receptet, elkészítettem. Nagyon ízlett!

Hozzávalók

A tésztához

A korongok lekenéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...